Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Ileana Ploscaru felicită recunoașterea națională pentru Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

ro

15 Jan, 2022 00:00 6368 Marime text

 
  • Pe 13 ianuarie, Teatrul de Stat Constanța a fost distins cu Ordinul Național „Meritul Cultural“ în grad de Comandor, categoria D – Arta spectacolului
  • Actrița Ileana Ploscaru felicită colectivul premiat și îi împărtășește bucuria
 
În semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de slujitori ai scenei, Teatrul de Stat Constanța a fost distins recent cu Ordinul Național „Meritul Cultural“ în grad de Comandor, categoria D – Arta spectacolului.
 
Ordinul a fost înmânat directorului TSC, Erwin Șimșensohn, de către președintele statului, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.
 
Doamna Ileana Ploscaru, venerabila actriță a Dramaticului constănțean, laureată, anul trecut, cu premiul pentru întreaga activitate, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Premiilor Galei UNITER, a folosit acest prilej pentru a trimite colegilor săi un mesaj de bucurie și apreciere pentru recenta distincție, omagiindu-i, cu această ocazie, și pe cei care – de-a lungul celor 70 de ani de existență a Teatrului – au contribuit, cu munca și talentul lor, la prestigiul acestei instituții.
 
 

„Am aflat cu bucurie de un eveniment important pentru Constanța: acordarea Teatrului de Stat Constanța a Ordinului Național Meritul Cultural în grad de Comandor.
     In numele colegilor mei  actori, trecuți în eternitate, îmi exprim recunoștința pentru acest moment. Este și meritul lor: Maria Antonova, Constantin Morțun, Dan Herdan, Mircea Constantinescu Govora, Romel Stănciugel, Sandu Simionică, Zoe Caraman, Marcela Sassu, Emil Bârlădeanu, Emil Sassu, Constantin Guțu, Longin Mărtoiu, Alexandru Mereuță, Eugen Mazilu, Diana Cheregi, Vasile Cojocaru și multi alții. Meritul este și al regizorilor Ion Olteanu, Val Mugur, Constantin Dinischiotu, Ion Maximilian, Gheorghe Jora; al directorilor Jean Ionescu,Virgil Andriescu, și deopotrivă al celor ce astăzi slujesc cu talent și dăruire scena dramaticului constănțean.
   Intreaga mea apreciere  domnului Erwin Simsenshon pentru priceperea, tenacitatea și pasiunea cu care diriguiește Teatrul de Stat Constanța.
       Imi doresc ca, după această distincție, să se împlinească visul meu și al tuturor celor care au scris istoria acestui teatru: Teatrului de Stat Constanța să-i fie acordat titlul de Teatru Național.
      Ileana Ploscaru”
 

 
 
Citește și:
Teatrul de Stat Constanța a fost distins cu Ordinul Național Meritul Cultural în grad de Comandor (GALERIE FOTO)
 

Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari