Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit o actriță celebră

ro

01 Jun, 2014 18:56 1983 Marime text
Actriţa israeliană Hanna Maron, care în 2011 a fost înregistrată în Guinness World Records pentru longevitatea ei extraordinară de pe scenă, fiindu-i astfel recompensată o carieră întinsă pe durata a peste 83 de ani, a decedat, vineri, la vârsta de 90 de ani, informează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Veterana actriţă și-a petrecut ultimele clipe din viață la Ichilov Hospital din Tel Aviv.

Hanna Maron, născută în Germania pe 22 noiembrie 1923, a debutat pe scenă la vârsta de patru ani şi a obţinut primul ei rol principal la vârsta de nouă ani.

Actriția a fost membru fondator al prestigiosului Teatru Cameri din Tel-Aviv în 1945, devenind una dintre personalităţile legendare ale scenei israeliene.

În anul 1970, actriţa a rămas fără un picior în timpul unui atentat palestinian împotriva unui avion al companiei israeliene El Al, la Munchen, dar a revenit pe scenă după ce s-a însănătoşit, scrie Mediafax.

Militantă pentru pace, Hanna Maron a făcut parte din delegaţia israeliană invitată la Washington, în 1933, în momentul semnării acordurilor de la Oslo dintre Israel şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii