Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Măsurile dispuse la nivelul județului Ialomița pentru o minivacanță în siguranță

ro

30 Apr, 2024 14:06 356 Marime text
                                                                                           Nr. 10 din 29 aprilie 2024    
 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Măsurile dispuse la nivelul județului Ialomița pentru o minivacanță în siguranță
 
Sărbătorile Pascale sunt un prilej de bucurie și de întâlnire cu cei dragi. Ele aduc în fiecare casă un moment de pace și liniște sufletească. Amintirea acestor clipe minunate nu trebuie umbrită de tragedii.
Asigurarea climatului de securitate pentru cetățeni și furnizarea serviciilor de calitate la solicitările de sprijin primite din partea celor aflați în dificulatate rămân obiectivele prioritare ale inspectoratului nostru și în perioada următoare.
Astfel, în contextul minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.
 În plan operațional, pompierii ialomițeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
Pentru că mulți dintre dumneavoastră își vor alege să petreacă minivacanța cu precădere în parcuri de agrement ori în mijlocul naturii, recomandăm cetățenilor respectarea unor reguli esențiale pentru evitarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile:
  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;
  • Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți, precum și amplasarea unui stingător de incendiu sau a unui recipient cu apă, în proximitatea locului de preparare a hranei și la final, stingerea jarului rezultat.
 
De asemenea, în seara zilei de sâmbătă, 5 mai, în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor asigura din teren, măsurile de apărare împotriva incendiilor în cele mai mari biserici, din zona urbană, pentru un răspuns prompt, în cazul producerii unor situații de urgență.
 Inspectorii de prevenire au intensificat, în această perioadă, acțiunile de control și informare preventivă la lăcașurile de cult din județul Ialomița, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Totdodată, pentru preîntâmpinarea situațiilor nedorite, pe timpul desfășurării acțiunilor preventive, au fost derulate instruiri cu preoții și personalul clerical asupra modalităților de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul unităților de cult.
     Nu ne dorim producerea unor incidente, fapt pentru care recomandăm:
& Să manifestați prudență în utilizarea lumânărilor și a candelelor aprinse pe timpul slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;
& Evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
& Amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse, în locuință, se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanță față de perdele, lemn sau alte materiale inflamabile; nu le lăsați la îndemâna copiilor;
&  Parcarea autovehiculelor în vecinătatea lăcașurilor de cult se va realizeza fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri;. 
& Menținerea liberă a căilor de evacuare din biserici și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției.
Menționăm că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.
Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente neplăcute ce  vă pot pune viața în pericol.
 
Cu speranţa că recomandările noastre vă vor fi de folos, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomița vă urează ca Sfintele Sărbători Pascale să vă aducă armonie, iubire și fericirea de a petrece clipe magice alături de cei dragi.
SĂRBĂTORI BNECUVÂNTATE!
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
                                                                                                 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii