Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspiciune de gripă aviară confirmată în Delta Dunării! Ce măsuri au fost luate în județul Tulcea

ro

15 Dec, 2023 21:54 920 Marime text
Suspiciunea de gripă aviară apărută în cazul celor 22 de lebede găsite moarte pe lacul Obretinul Mic din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) a fost confirmată, vineri, în laboratorul de specialitate al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea.

Directorul DSVSA, Mitică Tuchilă, a declarat, pentru AGERPRES, că probele au fost transmise spre confirmare Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) din Bucureşti care cel mai probabil sâmbătă va confirma rezultatele analizelor efectuate în Tulcea.

"Locul unde lebedele au fost găsite a fost ecarisat, s-au făcut dezinfecţiile prevăzute de manualul operaţional, în speţă a mijloacelor de transport a păsărilor, dezinfecţia celor care au acţionat acolo, ţinând cont că este un virus care se transmite la om şi că sănătatea celor care manipulează trebuie apărată", a menţionat directorul DSVSA.


Mitică Tuchilă a mai spus că următoarea măsură este evaluarea populaţiei de păsări domestice din localităţile apropiate zonei în care s-au găsit cele 22 de leşuri, respectiv Maliuc şi Crişan.

"Vom face catagrafia populaţiei de păsări, se va evalua stadiul vaccinării anti-pseudopestoase la nivelul populaţiei de păsări şi vom aplica afişe pentru ca populaţia să ştie cum să gestioneze această boală, dacă aceasta va găsi păsări bolnave cu simptome atribuite gripei aviare", a precizat directorul Mitică Tuchilă.

AGERPRES

Citește și: 

Focar de gripă aviară, descoperit în Țările de Jos
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii