Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ministrul apărării naționale, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului facilității navale de sprijin Deveselu

ro

30 Apr, 2024 15:49 535 Marime text
Nr. 124
 30 aprilie 2024
 
Angel Tîlvăr: ,,Prezența militară semnificativă în România dovedește determinarea cu care Statele Unite și-au asumat rolul de consolidare a securității în regiunea noastră."
 
Ministrul apărării naționale, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului facilității navale de sprijin Deveselu
 
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 30 aprilie, alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, la ceremonia de schimbare a comenzii Facilității navale de sprijin (Navy Support Facility - NSF) de la Deveselu.
Căpitanul (de marină) Bruce Golden a preluat comanda de la căpitanul (de marină) Elizabeth Clifton, comandant al NSF Deveselu în perioada februarie 2023 – aprilie 2024.
În discursul său, ministrul apărării naționale a mulțumit căpitanului Clifton pentru mandatul de succes, precizând că „prin munca dumneavoastră susținută, ați contribuit în mod substanțial la atingerea obiectivelor strategice comune și la întărirea parteneriatului dintre România și Statele Unite ale Americii”.
Totodată, ministrul Tîlvăr i-a urat mult succes noului comandant al structurii. „Împreună cu echipa dumneavoastră și cu sprijinul partenerilor români, sunt convins că veți menține și chiar veți ridica standardele de performanță înregistrate de predecesorii dumneavoastră la comanda acestei structuri de elită. Angajamentul și competența profesională sunt garanții ale succesului în îndeplinirea misiunii asumate”, a evidențiat ministrul apărării naționale.
Ministrul Tîlvăr a subliniat rolul important al Sistemului SUA de Apărare Antirachetă Aegis Ashore găzduit de România, la Deveselu, în arhitectura defensivă aliată. „Facilitatea de la Deveselu este una dintre cele mai importante capabilități NATO de apărare antirachetă în Europa și o marcă de angajament esențial al SUA față de regiunea noastră", a arătat Angel Tîlvăr.
De asemenea, ministrul apărării naționale a evidențiat faptul că măsurile de consolidare a posturii de apărare și descurajare a oricărei agresiuni adoptate de NATO în regiune capătă un rol din ce în ce mai important în actualul context de securitate. 
„În tandem cu o apărare întărită, inclusiv pe dimensiunea antirachetă, consolidarea posturii de apărare și descurajare creează premisele pentru creşterea securităţii, aspect esenţial în această zonă de frontieră a NATO şi a Uniunii Europene, în care Rusia a readus războiul, prin agresiunea nejustificată și ilegală împotriva Ucrainei", a declarat ministrul Tîlvăr.
În încheierea alocuțiunii sale susținută în cadrul ceremoniei, oficialul român și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de ambasadoarea Kavalec în fruntea echipei Ambasadei Statelor Unite la București, pentru consolidarea parteneriatului strategic româno-american, în special în domeniul apărării și securității. 
„România este și va continua să acționeze ca un partener și aliat responsabil al SUA în procesul de consolidare a securității regionale în zona Mării Negre, pentru identificarea celor mai bune soluții politice, diplomatice și militare în sprijinul deciziilor aliate referitoare la importanța strategică a Mării Negre", a arătat Angel Tîlvăr.
Programul vizitei la Deveselu a inclus și o întâlnire cu echipa de comandă a Bazei militare 99, care a prezentat conducerii MApN principalele proiecte de modernizare a infrastructurii unității, precum și planurile pe termen mediu și lung.
Ministrul Tîlvăr a apreciat modul eficient în care au fost administrate fondurile puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale pentru investițiile în modernizarea și dezvoltarea bazei materiale, care fac din unitatea de la Deveselu una dintre cele mai moderne ale Armatei României.
 
X x x
 
Facilitatea navală de sprijin (NSF) Deveselu este situată în interiorul Bazei Militare 99 Deveselu și asigură sprijin esențial pentru sistemul SUA de apărare antirachetă Aegis Ashore (Aegis Ashore Missile Defense System - AAMDS) din România.
Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu reprezintă o contribuție comună a SUA şi a României la NATO şi facilitează apărarea împotriva amenințărilor la adresa Alianței venite din afara zonei euro-atlantice.
 
 
 
            Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii