Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

ro

02 May, 2024 12:08 556 Marime text


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 inculpați (unul aflat în stare de recidivă post executorie și un altul trimis în judecată, sub control judiciar, pentru același tip de infracțiuni) și măsura controlului judiciar față de alți 3, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cercetările efectuate au relevat faptul că , în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (alpha-PHiP) în vederea obținerii unor sume importante de bani din vânzarea acestora către diverși consumatori.

Membrii grupului infracțional organizat au distribuit substanțele în municipiul București, către consumatori preponderent tineri, vânzările având loc stradal, în special în zona Centrului Vechi, dar și în diverse locații închiriate în acest scop.

Pe parcursul administrării probatoriului și în urma perchezițiilor domiciliare efectuate a fost indisponibilizată pulbere alpha-PHiP din care se puteau obține aproximativ 17.000 de pliculețe, 200 plicuri cu substanță psihoactivă destinată  comercializării,  peste 1000 de plicuri autosigilante noi, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor din cadrul DGJMB și DGPMB au fost indisponibilizate alte peste 300 doze de substanță psihoactivă.

Este de notorietate faptul că substanțele psihoactive destinate vânzării sunt porționate în pliculețe mici, care conțin între 0,02 grame și 0,05 grame, la un preț  accesibil celor dependenți (de regulă  10 lei pentru un pliculeț ) , iar consumul de alpha-PHiP constituie, de mai mulți ani, o problemă care aduce atingere gravă vieții și sănătății persoanelor, precum și ordinii și liniștii publice.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Foto cu sol ilustrativ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii