Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la Murfatlar! Prima condamnare în cazul tânărului de 18 ani, omorât lângă un club

ro

28 Dec, 2023 17:00 1139 Marime text
 
 
  • Conform procurorilor, „la data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima, în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute“.
  • Deşi personalul ambulanţei a încercat, nu s-a reuşit resuscitarea victimei.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa s-au pronunțat joi, 28 decembrie 2023, în primă instanță, în cazul tânărului, de 21 de ani, din Murfatlar, județul Constanța, (Darius G.) acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, victima fiind un alt tânăr, de 18 ani.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a decis condamnarea inculpatului la patru ani şi șase luni de închisoare cu executare. 
 
Decizia tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art.195 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 Cod procedură penală pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte condamnă pe inculpatla pedeapsa de 4(patru) ani şi 6(şase) luni închisoare. Pedeapsa se va executa in regim de detenţie conform art.60 C.pen. În baza art.72 C.p.: Deduce din pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii de la 13.11.2022 la 14.11.2022, a arestului preventiv de la 14.11.2022 la 12.12.2022 şi a arestului la domiciliu de la 12.12.2022 la 10.01.2023, inclusiv. In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea de la inculpat , la eliberarea din penitenciar a probelor biologice in vederea introducerii profilului genetic in S.N.D.G.J. Ia act că partea vătămată N.V., mama victimei N.D., nu a formulat pretenţii civile. În baza art.275 alin.2 Cod proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1468 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, pentru procuror, inculpat şi partea vătămată. Pronunţată în şedinţă publică, azi 28.12.2023.

 
„Leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute“.
 
Amintim că prin ordonanţa din data de 13 noiembrie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal, şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.
 
Conform procurorilor, „la data de 13 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:00, într-un club din oraşul Murfatlar, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, după ce victima o îmbrâncise şi jignise pe concubina sa în apropierea uşii localului public, în mod surprinzător inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona capului pe victima, în vârstă de 18 de ani, astfel că i-a provocat leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în câteva minute“.
 
Deşi personalul ambulanţei a încercat, nu s-a reuşit resuscitarea victimei.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Crimă, în județul Tulcea, descoperită după înmormântarea victimei! Suspectul principal, condamnat definitiv la Constanța
 
UPDATE
Moarte suspectă înainte de Crăciun la Constanța! Bărbat găsit decedat în zona CET (GALERIE FOTO+VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii