Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Urmărit în trafic

ro

01 May, 2024 14:53 412 Marime text
Nr. 209574/112 din 1 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
URMĂRIT ÎN TRAFIC ȘI REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU 24 DE ORE
 
La data de 30 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 30 de ani, după ce a fost depistat conducând un autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.
 
În fapt, la data menționată mai sus, în jurul orei 07.40, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliției Cluj-Napoca și cei ai Secției 3 Poliție Rurală Baciu l-au depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, efectuându-i semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu a respectat indicațiile echipajului de poliție, continuându-și deplasarea.
 
Ulterior autoturismul a fost urmărit și interceptat de polițiști pe o stradă din apropiere, conducătorul auto fiind încătușat și condus la sediul Secției 1 în vederea luării măsurilor legale.
 
În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar, în baza probatoriului administrat s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
ACȚIUNE PENTRU CREȘTEREA NIVELULUI DE SIGURANȚĂ LA NIVELUL POLIȚIEI MUNICIPIULUI DEJ
 
În cursul zilei de ieri, 30 aprilie a.c., la nivelul Poliției municipiului Dej și a Secției 5 Poliție Rurală Dej s-a pus în aplicare un plan de acțiune, împreună cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Cluj și G.J.M. Cluj, ce a vizat, printre altelele, prevenirea faptelor de violență, a accidentelor rutiere, în scopul creșterii nivelului de siguranță atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
 
Activitatea s-a desfășurat pe parcursul zilei, în două etape, iar în urma legitimării a 71 de persoane, au fost constatate și aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei.
 
De altfel, polițiștii au reținut două permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum și un certificat de înmatriculare.
 
Reamintim că acțiunile vor continua la nivelul întregului județ pe tot parcursul săptămânii, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, intervenția promptă la evenimente și pentru menținerea unui nivel optim de siguranță publică.
 
 
**
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ÎN ZONA RURALĂ GHERLA
 
La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au oprit în trafic pe DJ161, în localitatea Pâglișa, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Dăbâca, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.
 
La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii