Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

30 Apr, 2024 15:50 601 Marime text
Nr. 324 din 30 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au identificat și reținut un tânăr de 19 ani, din Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., în jurul orei 01:00, în timp ce se afla în localitatea de domiciliu, tânărul ar fi sustras un autoturism parcat în fața unei gospodării și l-ar fi condus pe drumurile publice, deși nu posedă permis de conducere, iar, ulterior, l-ar fi abandonat la aproximativ 200 de metri de locul de unde l-ar fi sustras.
În urma activităților efectuate de polițiști, tânărul a fost identificat și condus la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 30 aprilie a.c., să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 998 de persoane, au fost verificate 700 de autoturisme și au fost efectuate 401 testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 88.700 de lei, dintre care 347 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 48 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului
 
 
 
În ziua de 29 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 56 de ani, din județul Giurgiu, care conducea un ansamblu auto, format din autoutilitară și semiremorcă, pe DN 7, pe raza localității Cotmeana, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat, de 31 de ani, din județul Iași, care conducea o autoutilitară, pe DN 65,  având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.190 de lei, fiind  retrase două certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
 
  •  
 
Cercetări finalizate
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.
 Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 07 martie a.c., un bărbat de 45 de ani, din Mărăcineni, având calitatea de cadru didactic, ar fi agresat sexual o minoră, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ.
Reamintim faptul că, la data de 18 martie a.c., după administrarea probatoriului bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandat pus în executare de polițiști:
 
 
La data de 29 aprilie a.c., polițiștii din Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Curtea de Apel Pitești, privind pe un bărbat de 38 de ani, din Pitești condamnat la 3 ani de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.
Bărbatul a fost încarcerat.
   
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii