Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

ro

02 May, 2024 10:33 827 Marime text
  • Oamenii au fost chemați să participe în această seară, de la ora 17.00, la întâlnirea de pe strada Ion Creangă, din Vama Veche.
Un pelerinaj în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai, în vara 2023, este programat să se desășoare astăzi, 2 mai 2024, cu plecare din Vama Veche spre locul accidentului.
 
Evenimentul-manifest a fost anunțat în mediul online, sub sloganul „Cu 2MAI puțini“, care face trimitere la locul producerii accidentului, dar, mai ales, la cei doi tineri care și-au pierdut viața.
 
Întâlnirea de astăzi a fost organizată prin intermediul paginilor de Facebook „Tânărul de azi, schimbarea de mâine“ și „Corupția ucide“ și are ca punct de plecare Vama Veche, urmând să se meargă spre locul accidentului.
 
Oamenii au fost chemați să participe în această seară, de la ora 17.00, la întâlnirea de pe strada Ion Creangă, din Vama Veche.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, organizatorii au oferit în mediul online următoarele precizări cu privire la această acțiune:
 
„În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupți din viață de un șofer băut și drogat, iar justiția pare să fie oarbă și surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate și protest.
Pornim din Vama Veche și ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vama le pasă și că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz.
Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți.
Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate.
Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată!“
 
Dosarul în care este anchetată uciderea din culpă a tinerilor decedați în accident și rănirea celorlalți trei, proces care îl are ca suspect principal pe Vlad Matei Pascu, se desfășoară la Judecătoria Mangalia.
 
Următorul termen în proces este programat să se desfășoare la data de 9 mai 2024, de la ora 10.00.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia la finalul procesului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai!
„Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii