Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Deputatul Dumitru Focșa, suspectat că și-a bătut nevasta – a fost emis ordin de protecție. Reacția parlamentarului

ro

02 May, 2024 11:43 885 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Un nou scandal zguduie lumea politică, în care a fost implicat fostul deputat al AUR – Dumitru-Viorel Focșa. Conform unor surse, acesta și-ar fi agresat soția, noaptea trecută, motiv pentru care, pe numele său ar fi fost emis un ordin de protecție.

Ce spune Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 02.20, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați,  de o femeie, de 51 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de soțul său, un bărbat,  de 58 de ani.

Polițiștii deplasați la fața locului au întocmit formular de evaluare a riscului,  în urma căruia a reieșit risc iminent, fiind emis ordin de protecție provizoriu.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Reamintim că este pentru a doua oară când Dumitru Focșa ajunge în atenția presei cu un scandal de violență domestică. De aceea, anul trecut, Biroul Național de Conducere al partidului Alianța pentru Unirea Românilor a hotărât să-l excludă din formațiune.

Jurnaliștii redacției ZIUA de Constanța au încercat să ia legătura telefonic cu Dumitru Focșa, însă acesta nu a răspuns la telefon. Vom reveni cu un punct de vedere, dacă deputatul va dori să ofere informații.

UPDATE

Dumitru Focșa a postat pe pagina sa de Facebook un material video în care povestește cum a ajuns în situația aceasta. Deputatul a explicat că soția sa ar fi trimis poliția la domiciliu, după ce acesta ar fi solicitat pe un ton imperativ fiului ei, din prima căsătorie, despre care spune că suferă de tulburare obsesiv-compulsivă, să se spele. Astfel, a dezmințit că și-ar fi agresat consoarta:

Eu am depus o contestație la această hotărâre, pentru că conform Legii de Protecție nr. 217, dacă nu mă înșel, victima trebuie extrasă din acel mediu, și e bine, pentru că au fost cazuri în care au fost crime. Eu nu am nimic de-a face să contest decizia poliției. Însă ce mă uimește este că eu n-am fost ascultat deloc, ci doar ea.”, a declarat Dumitru Focșa.

Urmăriți declarațiile în integralitate în videoul de mai jos:




Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Dumitru-Viorel Focșa însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Dumitru-Viorel Focșa va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.


Citește și:
Deputatul AUR Dumitru Focșa, care şi-a bătut soţia, dă vina pe femeie - "Puseurile de gelozie ale soției erau tot mai apăsătoare"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii