Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui trafic de droguri

ro

30 Apr, 2024 14:09 329 Marime text
Nr. 648 din 29 aprilie 2024
 
REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC, MARE RISC ȘI OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE
 
La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracțională a 6 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, toate în formă continuată.
 
Video - https://youtube.com/shorts/YzM7RvQvkaw
 
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie 2022 – aprilie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, acestea ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de canabis, 3CMC (substanță sub formă de cristal), comprimate ecstasy și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, către consumatori din județul Vaslui, cu sume cuprinse între 80 și 500 de lei.
 
În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate în municipiul Huși, județul Vaslui, și în județele Galați și Ilfov, au fost descoperite și ridicate aproximativ 80 de grame de canabis (o parte din cantitate fiind porționată și ambalată pentru comercializare), 39 de comprimate de ecstasy, o cantitate de cocaină, 27 de grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe grindere, cântare electronice de mare precizie, 2 arme, 24.900 de lei și 825 de euro, 16 terminale mobile, 18 cartele SIM, precum și alte mijloace de probă.
 
La data de 28 aprilie 2024, procurorii Direcției de In vestigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea celor 4 persoane și plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru alte 2 persoane.
 
Ulterior, la data de 29 aprilie 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a celor 4 persoane reținute, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Iași și Galați, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și Galați, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al echipelor canine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Direcției Regionale Vamale Galați.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii