Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

ro

02 May, 2024 14:06 3455 Marime text
 
  • Aflată pe locul 4, dar la doar două puncte de locul 2, Farul e angrenată în lupta pentru calificarea în cupele europene.

În etapa a opta (antepenultima) din turneul play-off al Superligii 2023/2024, campioana din sezonul trecut, Farul Constanța, joacă pe teren propriu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
 
Partida e programată vineri, 3 mai 2024, de la ora 20.00, pe terenul principal al Academiei Hagi, de la Ovidiu. Aflată pe locul 4, dar la doar două puncte de locul 2 (35-37), Farul e angrenată în lupta pentru calificarea în cupele europene, astfel că victoria cu Sepsi OSK (locul 6, ultimul, cu 28 de puncte) e obligatorie.
 
În etapa precedentă, echipa de pe litoral a cedat în deplasare cu FCSB (1-2), rezultat în uma căruia formația din capitală a obținut matematic titlul de campioană. De cealaltă parte, în runda a șaptea, Sepsi OSK a jucat în deplasare cu CFR Cluj și a cedat greu, cu 1-2, în minutele de prelungire, deși a evoluat cu doi jucători mai puțin pe teren din minutul 45+2!     
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Sepsi!
 

Ne așteaptă trei meciuri foarte importante pentru a încerca să intrăm în Europa. Trebuie să fim conectați, să avem determinare și să luptăm, să facem meciuri bune. Sepsi e un adversar foarte puternic, e greu să-l învingi, a arătat-o și la ultimul meci, în deplasare. Vom avea o partidă dificilă, dar sper să avem aceleași prestații ca în ultimele două partide de acasă, în care ne-am impus, am dominat, am dictat ritmul și intensitatea jocului. Sperăm să o facem și acum, chiar dacă Sepsi joacă agresiv și cu siguranță va veni la joc, neavând nimic de pierdut. Va face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga. Ne așteaptăm la o întâlnire deschisă, așa cum au fost mereu partidele între noi și ei. Partide echilibrate, bune. Sperăm să prindem o zi bună și toată lumea să fie inspirată, să jucăm fotbalul nostru, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.

 
„Marinarii“ nu se vor baza la acest meci pe atacantul Ionuț Cojocaru și mijlocașul Tudor Băluță, nerefăcuți, în timp ce fundașul Gustavo e incert.  
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!
 
Partida de vineri a fost prefațată din partea Farului și de jucătorii Louis Munteanu și Constantin Grameni, căpitanul echipei.


 

Vom avea un meci greu, Sepsi are o echipă foarte bună. În ultima partidă direct, chiar au jucat bine, în special în prima repriză. Trebuie să facem un nou meci bun acasă și sperăm să luăm cele trei puncte. Mai avem trei finale, două meciuri acasă. E clar că trebuie să câștigăm și să facem un meci bun, a spus Louis Munteanu, golgeterul Farului.

 

E normal să fie un meci greu și important. Noi venim după o înfrângere și trebuie să uităm de meciul cu FCSB. Să ne amintim de evoluțiile bune din acest play-off de acasă, să ne menținem pe această linie contra unei echipe bune, incomode. Vom da totul pentru a câștiga“, a menționat și mijlocașul Constantin Grameni.   

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Program etapa a 8-a play-off / play-out
 
Vineri, 3 mai
 
Ora 20.00: Farul Constanța – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (play-off)
 
Sâmbătă, 4 mai
 
Ora 14.30: FC Botoșani – FC Voluntari (play-out)
 
Ora 20.00: Universitatea Cluj – Dinamo (play-out)
 
Duminică, 5 mai
 
Ora 15.30: Petrolul Ploiești – Oțelul Galați (play-out)
 
Ora 21.30: CFR Cluj – Rapid București (play-off)
 
Luni, 6 mai
 
Ora 15.00: FC Hermannstadt – Poli Iași (play-out)
 
Ora 18.00: UTA – FCU 1948 Craiova (play-out)
 
Ora 21.00: Universitatea Craiova – FCSB (play-off)
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
  
Clasament play-off
 
1. FCSB - 49p - CAMPIOANĂ
2. Universitatea Craiova - 37p
3. CFR Cluj - 37p
4. Farul - 35p
5. Rapid - 29p
6. Sepsi OSK - 28p.
 
Clasament play-out
 
1. UTA - 34p
2. Oțelul - 33p
3. FC Hermannstadt - 31p
4. Universitatea Cluj - 29p
5. Petrolul - 26p
6. FC Botoșani - 24p
7. FC Voluntari - 23p
8. FCU Craiova 1948 - 22p
9. Dinamo - 21p
10. Poli Iași - 21p.
 
Ca și în sezonul trecut, în play-off evoluează primele șase clasate după sezonul regular, iar restul de zece formații joacă în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. FCSB, echipa care a ieșit campioană, va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două formații vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României - în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni apoi o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Citește și:
 
Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1
„Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii