Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante cu privire la camerele de supraveghere şi stadiul lucrărilor de pe Podul Agigea

ro

25 Oct, 2016 00:00 4146 Marime text


Începând cu data de 12 septembrie 2016, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Podul de la Agigea (pe DN 39, km 8+988), pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuţiei şi finalizării lucrărilor de înlocuire a hobanelor.

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA face precizări importante cu privire la camerele de supraveghere şi stadiul lucrărilor de la Podul Agigea. În prezent, Podul de la Agigea este închis circulaţiei rutiere, autovehiculele fiind deviate pe următoarea rută ocolitoare, astfel: nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea - A4 (intrare port Constanţa Sud) - Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord -Agigea) - DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur.


 
Întrebări adresate de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa:

Câte camere de supraveghere au fost montate pe şantierul de la Podul Agigea situat pe DN39, km 8+988? Imaginile surprinse de camere pot fi văzute live de public? Cât a costat montarea camerelor şi care a fost sursa de finanţare?

„Pe Podul de la Agigea sunt amplasate 2 (două) camere de supraveghere, una cu vedere spre rampa Constanţa şi alta cu vedere spre rampa Mangalia. Beneficiarul a solicitat Antreprenorului montarea camerelor pentru a urmări evoluţia lucrărilor în teren, destinaţia lor nefiind spre utilizarea publicului larg“.
„Camerele de supraveghere au fost achiziţionate şi montate de către Antreprenor, pe cheltuiala acestuia, fără a  se solicita Beneficiarului costuri suplimentare privind amplasarea acestora“.  

Potrivit unor surse, constructorul ar fi solicitat suplimentarea valorii contractului. Care au fost motivele care au stat la baza acestei solicitări şi cu ce sume ar urma să fie suplimentată?

„Până în prezent nu au fost înregistrate solicitări privind suplimentarea valorii contractului“.

Se va respecta termenul de 1 decembrie pentru deschiderea circulaţiei pe Podul Agigea sau va fi prelungit?

„Lucrările pentru înlocuirea celor 2 (două) hobane se încadrează în graficul de lucru agreat de Companie şi Antreprenor, astfel că finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru 30 noiembrie 2016, iar traficul pe Podul Agigea va fi redeschis în data de 1.12.2016.”  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vv 25 Oct, 2016 07:40 Deschiderea se va face cu taieri de panglica si sobor de preoti?