Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de peste 2 miliarde de lei, scos la licitație CNAIR concesionează, pentru 20 de ani, spațiile pentru servicii de pe Autostrada A2 București – Constanța (DOCUMENT)

ro

01 May, 2024 17:00 671 Marime text
  • Licitație la CNAIR pentru atribuirea contractului de  concesiune a serviciilor în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București - Constanța: LOT 1 - Spații pentru Servicii Km. 88+300 stg./dr. Vâlcelele; LOT 2 - Spații pentru Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești.
  • Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de 30.05.2024, ora 10:00 pentru toate loturile.
  • Durata contractelor pentu cele două loturi este de 20 de ani.
 
 
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor și serviciilor pentru utilarea, dotarea și modernizarea spațiilor de servicii existente pe A2 la Vâlcele și Fetești.
 
În acest sens, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA va organiza și desfășura o procedură publică pentru atribuirea contractului de  concesiune a serviciilor în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București - Constanța: LOT 1 - Spații pentru Servicii Km. 88+300 stg./dr. Vâlcelele; LOT 2 - Spații pentru Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești.
 
Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de 30.05.2024, ora 10:00 pentru toate loturile. Durata contractelor pentu cele două loturi este de 20 de ani. Perioada de valabilitate a ofertelor depuse trebuie să fie de 9 luni. Valoarea estimată a contractului este de  2.198.618.094,69 lei, iar cota minimă a redevenței este de 5%
 
Lotul 1 - Concesiune de servicii în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București – Constanța, Servicii Km. 88+300 stg./dr. Valcelele are o valoare estimată fără TVA de 1.003.581.007,02 lei, iar cota minimă a redevenței este de 5%.
 
Lotul 2 -  Concesiune de servicii în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București – Constanța, Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești are o valoare estimată fără TVA de 1.195.037.087,67 lei.
 
 
Concesionarul spațiilor de pe A2 poate construi și motel
 
 
Utilarea, dotarea și modernizarea spațiilor de servicii menționate constau în asigurarea de stații de distribuție carburanți (existente), stații de încarcare pentru vehicule electrice ușoare și grele, spații de odihnă, spațiu comercial inclusiv snack bar și cafenea, spații de parcare, toalete, dusuri, conform standardelor europene.
 
De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată etc.) față de cele minime impuse obligatoriu prin caietul de sarcini.
 
Pentru fiecare lot în parte, operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitate profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului de concesiune.
 
De asemenea, pentru fiecare lot în parte, ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală a fost de minim 50.000.000 Lei în fiecare dintre exercițiile financiare aferente anilor 2021, 2022 și 2023.
 
Concesionarul trebuie să proiecteze (daca este cazul), construiască (dacă este cazul), finanțeze, opereze și întrețină toate lucrările și serviciile necesare, astfel încât spațiile pentru servicii situate la km. 88+300 stg./dr. Valcelele și Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești să fie complet funcționale, iar dotarile minime obligatorii pe care trebuie să le pună la dispoziția utilizatorilor în aceste spații de servicii sunt: parcare; toalete publice; stație distributie carburant; spațiu comercial.
 
 
Responsabili de atribuirea procedurii publice
 
 
Persoane ce dețin functii de decizie din cadrul Autorității Contractante, precum și persoanele din cadrul Autorității Contractante ce pot influența continutul documentelor concesiunii și/ sau desfășurarea procedurii de atribuire sunt: Cristian Ovidiu Cătălin Pistol - director general,
Mihai Horia Nicolae - director Direcția Achiziții Publice. Membrii Adunării Generale a Acționarilor C.N.A.I.R. S.A. nu au atribuții/competente cu privire la documentația de atribuire și derularea procesului de achiziție publică.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și:
 
 
Accident rutier pe Autostrada A4, pe sensul Agigea-Ovidiu! Traficul, restricționat în zonă

Sorin Grindeanu: „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii