Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, in cantonament in Serbia

ro

21 Jul, 2009 02:59 1179 Marime text

handbal_hcm.jpgEchipa de pe litoral are programate, până la debutul noului sezon, două stagii de pregătire şi un turneu amical împotriva unor formaţii puternice din Europa

După câteva zile de pregătire la Constanţa, lotul formaţiei Handbal Club Municipal a efectuat, duminică şi luni, vizita medicală la Bucureşti, iar începând de astăzi vor începe cantonamentele premergătoare noului sezon al Ligii Naţionale. 

După mai bine de o săptămână petrecută la Constanţa după reunirea lotului, echipa de pe litoral a plecat astăzi către locul unde se va cantona pentru primul stagiu de pregătire extern al verii, Serbia. Echipa lui Zoran Kurtes îşi va stabili cartierul general în localitatea Zlatibor, unde va sta pentru o perioadă de 12 zile 21. În cadrul acestui stagiu de pregătire, campioana României va disputa două partide amicale împotriva formaţiei Vardar Skopje din Macedonia. După acest stagiu, formaţia constănţeană va pleca la Novi Sad, unde HCM are programate alte câteva jocuri contra unor formaţii din campionatul Serbiei. Va urma o nouă perioadă de pregătire la Constanţa, iar pe 22 august se va juca un meci în Ungaria, cu Dunaferr sau Veszprem. De asemenea, echipa de pe litoral este invitată şi la un puternic turneu amical la sfârşitul lunii viitoare. Astfel, în perioada 26 - 31 august, formaţia pregătită de Zoran Kurtes va juca alături de campioana Sloveniei, Gorenje (participantă în Liga Campionilor), şi vicecampioana Franţei, Chambery. De asemenea, la această întrecere şi-a anunţat prezenţa o altă echipă românească, Steaua Bucureşti. Astfel, pentru aceste stagii de pregătire, tehnicianul constănţenilor, Zoran Kurtes, are la dispoziţie un lot de 18 jucători. Noutăţile faţă de sezonul trecut sunt portarul George Şelaru (CSM Medgidia), pivotul Marius Mocanu (CSM Medgdia), centrul Alexandru Dimache (Dinamo), pivotul Pavel Sas (revenit după împrumutul la Satu Mare), dar şi Mirko Popovic, acesta fiind prezent la reunire, deşi conducerea anunţase cu ceva timp în urmă că se va renunţa la serviciile sale. Campioana României s-a despărţit în această vară de următorii jucători: Petr Hejtmanek (liber de contract), Ionuţ Săulescu (liber de contract), Gabriel Borodi, Uros Vukovic, Bogdan Şoldănescu (Bucovina Suceava). Tehnicianul sârb al constănţenilor prevede un sezon dificil, unde UCM Reşiţa, Steaua şi HCM vor lupta pentru titlu. „Va fi un sezon foarte dificil pentru că vom avea partide mult mai multe şi mai grele. Avem adversare foarte puternice în Liga Campionilor. Noi va trebui să jucăm foarte bine acasă, însă ne va fi cu atât mai greu pentru că, probabil, va trebui să mergem la Buzău. Cred că lupta pentru campionat se va da între Reşiţa, Steaua şi Constanţa. Mai avem nevoie de întăriri şi încercăm să mai aducem încă doi - trei jucători de valoare", a spus antrenorul Zoran Kurtes. HCM are ca obiectiv pentru sezonul următor eventul în întrecerile interne şi calificarea în optimile Ligii Campionilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii