Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Fregata „Regina Maria” participă la operația EUNAVFOR MED „IRINI” (FOTO)

ro

09 May, 2024 20:12 579 Marime text

Fregata „Regina Maria", având la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval și un detașament pentru forțe speciale (FOS), a plecat joi, 9 mai, din portul militar Constanța pentru a participa, timp de 30 de zile, la Operația EUNAVFOR MED „IRINI", în Marea Mediterană. 

România ia parte, astfel, pentru a treia oară la Operația EUNAVFOR MED „IRINI", transmite un comunicat al Forțelor Navale Române. 
 
În cadrul misiunii, nava va contribui la asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale aflate în tranzit în Marea Mediterană.
 
Operația EUNAVFOR MED „IRINI", succesoare a EUNAFOR MED „SOPHIA", este o operație de management al crizei, inițiată în urma deciziilor luate la Conferința de la Berlin, din anul 2022, în scopul realizării condițiilor pentru încetarea permanentă a conflictului din Libia.
 
Fregata „Regina Maria" – 222 este comandată de comandorul Alexandru Mitel-Laurențiu și are la bord un echipaj format din 240 de militari, a mai punctat sursa citată. 


foto: Forțele Navale Române


Citește și:

Oficial al Statului Major al Forțelor Navale Române despre mina descoperită pe brațul Chilia, în Delta Dunării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii