Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

ro

16 Mar, 2023 14:05 1705 Marime text
 

Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elisa Samara s-a oprit în optimi, la simplu, la turneul Singapore Smash 2023, fiind învinsă în această fază a competiției de campioana europeană en-titre, Sofia Polcanova (Austria).    
 
Aceasta s-a impus cu 3-0 (11-5, 11-8, 11-5).
 
Eliza Samara a realizat însă în 16-imi o victorie uriașă, 3-2 (6-11, 11-6, 2-11, 11-6, 11-8) contra campioanei olimpice Chen Meng (China), sportivă aflată pe locul doi mondial! Constănțeanca este abia a patra jucătoare non-asiatică învingătoare în fața lui Chen Meng!
 
De asemenea, Eliza a făcut un meci memorabil și în etapa precedentă, 32-imi de finală, când a învins-o pe Margaryta Pesotska (Ucraina) cu 3-2 (10-12, 8-11, 12-10, 13-11, 11-7).  
 

Elizabeta Samara a încheiat zilele de concurs admirabile de la Singapore Smash 2023, în proba de simplu feminin, odată cu meciul recent disputat în optimile de finală. Revenirea superbă din meciurile trecute nu a mai avut loc și de această dată, când campioana europeană en titre, Sofia Polcanova (Austria), s-a impus și a obținut calificarea în sferturile de finală. În ciuda faptului că în primele două seturi Eliza și Sofia au alternat avantajul, austriaca a fost cea care a reușit să închidă de fiecare dată seturile în favoarea sa. Elizabeta Samara rămâne cu o victorie uriașă în Singapore, cu campioana olimpică Chen Meng (China), și cu un alt meci superb contra jucătoarei Margaryta Pesotska (Ucraina), se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

 
Sursa citată a elogiat și victoria Elizei cu Chen Meng:
 

Ce moment! Ce victorie! Tocmai a avut loc meciul începutului de an, în care Elizabeta Samara a învins-o pe campioana olimpică en titre, Chen Meng! Eliza a furnizat una dintre surprizele de la Singapore Smash 2023, unde a eliminat sportiva clasată pe locul 2 mondial, de pe tabloul de simplu feminin, cu un joc pe măsura nivelului și cu mult curaj la masa de joc. Așa cum s-a întâmplat și în meciul cu Margaryta Pesotska, sportiva noastră a reușit să revină după o primă parte a meciului condusă de sportiva asiatică, iar la final a rămas un rezultat de pus în ramă: Elizabeta Samara - Chen Meng (China) 3-2.

 
Potrivit sursei citate, Eliza Samara a declarat după victoria contra camioanei olimpice:  
 

Sunt bine. Să o înving pe ea e uimitor. Știam că am șansa mea, chiar dacă e numărul 2 mondial. Dacă nu dai tot, nu poți câștiga. E uimitor. Voi sta mai mult în Singapore. Să fiu sinceră, am știut că pot lua un set, dar da... Sunt fericită.


Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii