Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga a 4-a Constanța 2023/2024 Fotbalist nigerian la Viitorul Cobadin. Transferat și un jucător care a evoluat în Germania (GALERIE FOTO)

ro

16 Aug, 2023 18:00 3572 Marime text

 
  • În noul sezon din Liga a 4-a, Viitorul Cobadin va debuta pe teren propriu, cu Poseidon Limanu 2 Mai, sâmbătă, 19 august.
 
Clasată pe locul 9 în ediția 2022/2023 a Ligii a 4-a de fotbal a județului Constanța, echipa Viitorul Cobadin are planuri mari în noul sezon, care debutează la finele acestei săptămâni.
 
Obiectivul este clasarea pe unul dintre locurile 1-4. Oficialii formației sunt optimiști că vor reuși urcarea în clasament, bazându-se și pe transferturile operate în această vară: George Ștefan (mijlocaș coordonator, de la CSO Murfatlar), George Mitroi (mijlocaș la închidere), Laurențiu Rădoi (fundaș stânga) - ambii de la CS Medgidia, nigerianul Ben Ichulo (fundaș dreapta, de la echipa Akwa United, din țara sa), Adelin Cristea (fundaș central, de la CSO Ovidiu), Elis Gheorghe (mijlocaș defensiv, de la Academia Gică Popescu), Alin Stoica (atacant, care, acum doi ani, a jucat la SC Uchte, în Germania) și Alberto Airinei (atacant sau mijlocaș în spatele vârfului, de la Farul Tuzla). De asemenea, în lot este, revenit după o accidentare, și Sebastian Ștefan, transferat în primăvară, de la Sănătatea Cluj.
 
Primul stranier din istoria echipei, Ben Ichulo a venit în România prin prisma facultății, el fiind student la Universitatea Maritimă Constanța, și, cum joacă și fotbal, a fost transferat de Viitorul Cobadin. Sebastian Ștefan are dublă cetățenie, română și canadiană.
 
O perioadă, vor juca la Viișoara meciurile de acasă
 
Petrică Chicheluș, directorul CS Viitorul Cobadin„Bazându-ne și pe transferurile efectuate, am ridicat mult ștacheta pentru noul sezon, obiectivul fiind locurile 1-4, iar, dacă vom putea, nu ne vom da înapoi în a lupta pentru prima poziție. Principalul susținător al echipei este Primăria Cobadin, iar jucătorii au contracte de activități sportive. În pregătirea din această vară, marțea și joia am efectuat antrenamente, iar sâmbăta am căutat să disputăm meciuri amicale. În cadrul clubului sportiv avem echipa de seniori (Liga a 4-a), cea de juniori A1 (care joacă în întrecerea de juniori a Ligii a 4-a, în deschiderea partidelor de seniori) și trei grupe de copii. Întrucât, la stadionul din Cobadin, în această perioadă, se reface suprafața de joc, o perioadă vom susține meciurile de acasă la Viișoara, estimând că vom reveni acasă, pe terenul propriu, la primăvară“, a declarat Petrică Chicheluș, directorul CS Viitorul Cobadin.
 
Adrian Moga și Cătălin Lupu în staff-ul tehnic
 
Echipa de seniori îl are ca antrenor principal pe Adrian Moga, iar secund este Cătălin Lupu. Banderola de căpitan de echipă o poartă Eugen Anuța, cel mai experimentat jucător de la Viitorul Cobadin. În faza județeană a Cupei României, echipa din Cobadin a disputat semifinala, fiind învinsă cu 1-0 de vicecampioana Sparta Techirghiol, iar, în această vară, Viitorul a disputat cinci meciuri de verificare: 2-4 cu CSM Fetești, 4-1 cu AS Viișoara, 2-1 și 1-3 cu Danubius Rasova și 0-1 cu Hamangia Baia. În noul sezon al Ligii a 4-a, Viitorul Cobadin va debuta pe teren propriu, cu Poseidon Limanu 2 Mai, sâmbătă, 19 august, meciurile dublei fiind programate la ora 16.00 (juniorii) și 18.00 (seniorii). 
 
Credit acordat tinerilor
 
„În semifinalele Cupei României, am pierdut la limită pe teren propriu în fața vicecampioanei Ligii a IV-a, Sparta Techirghiol. Lucrul cel mai îmbucurător este că, la acest meci, au debutat doi juniori crescuți de clubul nostru, Ogoreanu Robert - 2007 și Denis Suliman - 2008! Pe CSM Fetești, o echipa foarte bine organizată, cu pregătirea fizică și tactică la zi, jucând în Cupa României, am întâlnit-o în deplasare, După 70 de minute echilibrate, în care scorul a fost 2-2, pe final s-au resimțit pregătirea și omogenizarea lotului advers, noi pierzând cu 2-4. În formula de start am folosit patru juniori, portarul Dandu Constantin - 2007, Denis Suliman (mijlocaș stânga, 2008), Iusein Alpay (mijlocaș central, 2005) și Dumitru Daniel (atacant, 2004), apoi, în repriza a doua, a întrat și fundașul dreapta Ogoreanu Robert! În fiecare dintre cele două meciuri câștigate, în deplasare, cu AS Viișoara și Danubius Rasova, am folosit în teren patru juniori! După înfrângerea usturătoare cu Rasova (1-3) și încercarea mai multor formule de joc, am jucat în compania echipei Hamangia Baia, suferind un eșec, dar băieții au făcut un meci excelent. A fost ultimul meci de pregătire al nostru înainte de începerea campionatului, în compania noii promovate în Liga 3“, se arată pe pagina de Facebook a Viitorului Cobadin.
 
Jucătorul turneului la Kinder Cup Mangalia
 
Echipele de copii au obținut rezultate bune la ultimele turnee la care au participat. Astfel, grupa 2017 a ocupat locul patru la Cupa Mării Negre, de la Eforie, iar la Kinder Cup Mangalia (organizat pe terenul Gloriei Albești),  Viitorul Cobadin 2011 a ocupat poziția a patra. Pentru piticii grupei 2017, întrecerea de la Eforie a fost prima la care ei au participat. De asemenea, la această competiție, Viitorul Cobadin a obținut și un premiu individual, Vlădut Ardalau fiind declarat jucătorul turneului. La Kinder Cup Mangalia, clasamentul final a fost: 1. Sportul Snagov, 2. Forex Brașov, 3. Farul 1, 4. Sporting Mangalia, 5. Viitorul Cobadin, 6. Arka Constanța, 7. Farul 2, 8. CSM Râmnicu Sărat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CS Viitorul Cobadin)
 
Citește și:
 
Fotbalul județului Constanța
Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 32-a (seniori și juniori + clasamente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii