Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica din Cumpăna îşi prăznuieşte hramul Moaştele mai multor sfinţi sunt aduse în localitate

ro

14 Aug, 2013 00:00 3644 Marime text
Cumpănenii se pregătesc de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, iar autoritatea locală este ca fiecare dată alături de comunitate.
Cu această ocazie, localnicii îl vor avea în mijlocul lor, timp de două zile, pe Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Evenimentul de mare importanţă pentru lumea creştin-ortodoxă va fi cinstit cum se cuvine, mai ales că de Sfânta Sărbătoare Adormirea Maicii Domnului se prăznuieşte şi hramul bisericii din localitate. În acest an, credincioşii din comună, şi nu numai, se vor putea închina la Moaştele Mitropolitului Andrei Şaguna de la Braşov, la veşmintele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Argeş, precum şi la veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care vor fi depuse astăzi şi mâine la Biserica Parohială, al cărui hram este sărbătorit. 
Astăzi, începând cu ora 15.00, enoriaşii sunt aşteptaţi la Slujba Tainei Sfântului Maslu şi la Slujba Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, care vor fi oficiate de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi.
Mâine, 15 august, de la ora 8.00, se va oficia Sfânta Liturghie, închinată Fecioarei Maria, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

În aceeaşi zi, cinci copii aflaţi în asistenţă maternală vor primi Taina Sfântului Botez, chiar din mâinile Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Potrivit primarului ec. Mariana Gâju „naşii copiilor vor fi membrii Clubului Rotary Pontus Euxinus Constanţa, oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni, care vor aduce o rază de lumină şi speranţă copiilor părăsiţi, veghindu-i de-a lungul vieţii lor”.
Potrivit şefei autorităţii locale, sărbătoarea va fi încheiată cu o agapă creştină, care va avea loc, în data de 15 august, începând cu ora 12.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii