Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a fost Mazăre reclamat la CNCD Campania de promovare a staţiunii Mamaia “încurajează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică” (document)

ro

06 Jun, 2014 00:00 3087 Marime text
Coaliţia pentru Egalitate de Gen a depus, ieri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), o petiţie îndreptată împotriva Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului  Litoral - Delta Dunării, a Consiliului Local Municipal Constanţa şi a primarului Radu Mazăre, petiţie prin care solicită CNCD-ului „să investigheze, să constate şi să sancţioneze ca faptă de discriminare recent lansata campanie de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, Mamaia Style”.
 
Potrivit petiţiei, „această campanie, prin natura materialelor pe care le introduce în spaţiul public şi prin afirmaţiile publice ale promotorilor acesteia lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor (articolul 15 din OG 137/2000 republicată) şi periclitează în mod explicit dreptul la securitatea persoanei (articol 1 alin 2 lit b din OUG 137/2000) promovând mesaje cu conţinut explicit misogin, ce încurajează şi promovează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică”.
În petiţia menţionată este redată declaraţia pe care primarul Radu Mazăre a făcut-o la finalul şedinţei Consiliului Local Constanţa din data de 21 mai, şedinţă în care a fost aprobată folosirea, de către agenţii economici, persoane fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi pe raza municipiului Constanţa a conceptului „Mamaia Style”. „Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri... (...). Domnişoarele trebuiesc vânate, sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem Bird watching, pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă”, explica şeful municipalităţii constănţene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii