Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

ro

25 Feb, 2024 17:00 1445 Marime text
 
 
  • Asociații Habitat și Ambient SA - beneficiară de top a retrocedărilor din Constanța și Mamaia, vizate de Dosarul Retrocedărilor - sunt Masterjob Consultanță SA, din Bucureşti, Sectorul 1, cu 93,33 % și Valentin Gheorghe Ionescu, cu 6,67 %, cel din urmă fiind condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
Celebra companie Habitat și Ambient SA, din București, beneficiară de top a retrocedărilor din Constanța și Mamaia, vizate de Dosarul Retrocedărilor, una dintre cele mai complexe anchete DNA, a intrat în faliment! Spus pe scurt, compania era, potrivit dispozițiilor de retrocedare din dosar, proprietară pe jumătate din averea boierului Jules Movilă, din Constanța - fiind beneficiara unei cote de 50% din drepturile succesorale aparținând lui Yvonne Aline Buzescu Movilă. Recent, Tribunalul București a dispus intrarea companiei în faliment și sigilarea bunurilor acesteia.
 
Judecătorul sindic al dosarului este Costache Ivanov Cristina, de la Tribunalul București.   
 
Povestea insolvenței, din sala de judecată
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 9429/31.05.2022, Direcţia Generală de Impozite și Taxe Locale, Sector 1 București, a solicitat, în temeiul Legii 85/2014, deschiderea procedurii insolvenței Habitat şl Ambient SA!
 
În motivarea în fapt a cererii s-a arătat că debitoarea Habitat şi Ambient SA figurează înregistrată în evidenţele fiscale ale Direcţiei Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 cu debite neachitate în cuantum de 126.407 lei.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 2410/2022, din 19 mai 2022, Tribunalul București a admis cererea formulată de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 împotriva Habitat și Ambient SA.
 
Tribunalul a numit administrator judiciar provizoriu, dintre ofertele depuse, pe CII Neagu Tomsa Roxana Gabriela.
 
Cauzele și împrejurarile care au dus la aparitia insolvenței Habitat și Ambient SA
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 11440/05.07.2022 a fost publicat Raportul administratorului judiciar privind cauzele și împrejurarile care au dus la aparitia insolvenței Habitat și Ambient SA.
 
Conform BPI, activul Habitat și Ambient SA, la 31.12.2019 este de 20.279.302 lei, capitalurile proprii erau în cuantum de 7.242.132 lei. La 31.12.2019, datoriile Habitat și Ambient SA erau de 13.037.170 lei iar capitalurile proprii înregistrau o valoare de 7.242.132 lei.
 
În privința cauzelor și împrejurările care au dus la apariția insolvenței societății Habitat și Ambient SA, administratorul judiciar arată, potrivit BPI, că nu poate stabili cauzele și împrejurările care au dus la apariția insolvenței societății, având în vedere că „nu ne-au fost puse la dispoziție documente contabile sau alte informații, din datele disponibile până la acest moment“.
 
Administratorul judiciar al Habitat și Ambient SA a mai subliniat în Raport că societatea „nu și-a exprimat, în termenul legal, intenția de reorganizare a activității“.
 
„În concluzie, din documentele puse la dispoziția administratorului judiciar, de către administratorul statutar al debitoarei (nr. Habitat și Ambient SA), până la data întocmirii raportului, nu am identificat nicio persoană dintre cele prevăzute la art. 169 din Legea nr. 85/2014, care să fi cauzat starea de insolvenţă, prin niciuna dintre modalităţile prevăzute în acest text legal“, potrivit BPI.
 
Tribunalul București a dispus sigilarea bunurilor Habitat și Ambient SA
 
După câteva termene de judecată, prin Hotărârea intermediară nr. 480/2024, din 15 februarie 2024, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment prin procedura generală a SC Habitat și Ambient SA.
 
„În temeiul art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare“, potrivit minutei judecătorești.
 
Tribunalul București a dispus sigilarea bunurilor din averea Habitat și Ambient SA şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar.
 
Tribunalul a fixat următoarele termene limită:
 
a) termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor prevăzute la alin. (3) al art. 146 din lege – 01.04.2024;
 
b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora – 02.05.2024;
 
c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor, care va fi de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar;
 
d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 31.05.2024.
 
În continuare, Tribunalul București a numit lichidator judiciar provizoriu pe RomINSOL IPURL și a fixat termen pentru continuarea procedurii la 17 octombrie 2024.
 
Decizia tribunalului nu este una definitivă.   
 
„Bomba“ din instanță
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 2819/13.02.2024, în dosarul nr. 25579/3/2020, înregistrat pe rolul Tribunalului București – Secţia a V-a civilă, având ca obiect nulitate act juridic, la data de 23.12.2023, instanța a admis în parte acțiunea U.A.T. Constanța și a constatat nulitatea absolută, printre altele, și a actelor de proprietate asupra imobilelor din patrimoniul debitoarei, care puteau asigura sursele de venituri necesare reorganizării.
 
Detalii complete despre terenurile ale căror documente de vânzare au fost anulate de Tribunalul București în dosarul 25579/3/2020 pot fi accesate în articolul de mai jos:
 
Primăria Constanța, victorie uriașă la Tribunalul București! Sunt vizați mii de metri pătrați din Dosarul Retrocedărilor. Primăria primește peste 360.000 de lei cheltuieli de judecată (MINUTA)

 
De asemenea, lista completă a terenurilor poate fi accesată și în secțiunea Documente.
 
În dosarul de insolvență, creditorii sunt Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (cu 126.065,99 de lei), Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în reprezentarea Administraţiei Sectorului 1 a Finanţelor Publice (cu 3.171 lei), Municipiul Constanța ( cu 1.296.473,62 lei), Masterjob Consultanță SA ( cu 1.979.027,82 lei), dar și Euro Vial Residence SRL.
 
Constanța
Soția lui Virgil Lixandru de la Euro Vial Residence și-a deschis o firmă nouă

         
 
Despre SC Habitat și Ambient SA
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 25 februarie 2024, SC Habitat și Ambient SA (inactivă fiscal), a fost fondată în decembrie 2003, are sediul social în Bucureşti, se ocupă de cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, iar pentru anul 2021 compania a raporat pierderi de 33.757 de lei.
 
Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat definitiv  în Dosarul Retrocedărilor
 
Asociații Habitat și Ambient SA sunt Masterjob Consultanță SA, din Bucureşti, Sectorul 1, cu 93,33 % și Valentin Gheorghe Ionescu, cu 6,67 %, cel din urmă fiind condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
Ca administrator apare Toma Ionel Viorel. Acesta mai figurează ca asociat și administrator în Vector Business Center SRL și ca administrator în Compania de Servicii și Consultanță SA, Sisteme Internaționale de Afaceri SA, Masterjob Consultanță SA și în Euro Antreprenor SRL.
 
Masterjob Consultanță SA mai apare în Compania de Servicii și Consultanță SA și în Sisteme Internaționale de Afaceri SA.     
 
Despre Masterjob Consultanță SA
 
Masterjob Consultanță SA este inactivă fiscal se ocupă de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare, are sediul pe Strada Fabrica de Cărămidă, București, și îi are ca asociați pe Dorobanțu Florin, cu 98.33 % și pe Ionescu Valentin Gheorghe, cu 1.67 %.
 
Valentin Gheorghe  Ionescu apare în Compania de Servicii și Consultanță SA, în Sisteme Internaționale de Afaceri SA, în Masterjob Consultanță SA dar și în Eco Industries Trading Group SRL.
 
Amintim că prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea definitivă a lui Valentin Gheorghe Ionescu, în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța, la cinci ani închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Tot în acest dosar, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a luat 9 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Municipiul Constanța nu vrea să fie coproprietar cu Habitat și Ambient SA, pe un teren retrocedat, din Mamaia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii