Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

ro

16 Apr, 2024 17:00 3947 Marime text
 
  • În februarie 2019, Înalta Curte a decis condamnarea lui Radu Mazăre, în dosarul Retrocedărilor din Constanța, la 9 ani de închisoare.
  • Radu Mazăre a fost adus în România la jumătatea lunii mai 2019. 
 
 
Judecătoria Sectorul 4 Bucureşti este așteptată să se pronunțe miercuri, 17 aprilie 2024, în dosarul în care Mazăre Radu Ștefan, fostul primar al Constanței, cere să fie eliberat condiționat!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul are număr unic „6917/4/2024“, cu obiect „liberarea condiţionată (art.587 NCPP)“, cauză în care „Mazăre Radu Ştefan“ are calitatea de petent.
 
Oricare va fi decizia magistraților, acesta va putea fi contestată.  
 
În februarie 2019, Înalta Curte a decis condamnarea lui Radu Mazăre, în dosarul Retrocedărilor din Constanța, la 9 ani de închisoare.
 
Conform pna.ro,  prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele: „Condamnă pe inculpatul Mazăre Radu Ștefan, la data faptelor primar al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat“.
 
Radu Ștefan Mazăre a fost adus în România la jumătatea lunii mai 2019. 
 
În dosarul Polaris, prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnrea lui Radu Mazăre la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.
 
Oficial de la DNA
 
Contopire
 
Prin Hotărârea nr. 297/2023, din 29.06.2023, Curtea de Apel București a reconfirmat hotărârea inițială a Tribunalului Ilfov, prin care se stabilise o pedeapsă definitivă pentru fostul primar de nouă ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor la care acesta fusese condamnat. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Radu Mazăre și DNA, hotărâre definitivă la București! 9 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanței
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii