Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

ro

09 Apr, 2024 10:35 771 Marime text
  • Dosarul are indicativul 2510/118/2021 și a fost deschis de municipalitate încă din 2021 pentru a obține anularea mai multor acte de vânzare a terenurilor în cauză.
Procesul în care UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac încearcă să recupereze mai multe terenuri din Mamaia, inclusiv cel din zona Vila Marina, unde stătea fostul primar Radu Mazăre, a fost amânat!
 
Magistrații Tribunalului Constanța au acordat un nou termen de judecată în dosar în luna septembrie, pentru a fi administrate probele propuse în proces.
 
Dosarul are indicativul 2510/118/2021 și a fost deschis de municipalitate încă din 2021 pentru a obține anularea mai multor acte de vânzare a terenurilor în cauză.
 
Pârâți în proces sunt Antonella Marinescu (în calitate de moștenitoare a Paraschivei Barbu), APV Media Turism SA, Nisipuri SRL, dar și Alina Dominique Georgiana Cocăneanu (moștenitoarea lui Ioan Dumitru Constantin Cocăneanu).
 
Potrivit termene.ro, la înfățișarea din 8 aprilie 2024, judecătorii au decis amânarea procesului, pentru a putea fi administrate probele propuse.
 
Următorul termen va avea loc la data de 16 septembrie 2024, de la ora 13.00.
 
La Tribunal, dosarul se află, potrivit datelor noastre, în atenția magistratului Alina Mariana Lefter, din cadrul Secției I Civile.
 
Ce vrea primăria
 
 În proces, municipalitatea a solicitat „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“, potrivit unei informări a Biroului de Presă al Primăriei Constanța, transmise cu o ocazie anterioară ZIUA de Constanța.
 
Actualul primar a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.
-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.
 
S-au mai solicitat, totodată, și cheltuielile de judecată.
 
Amintim, terenul se află printre suprafețele despre care Curtea Supremă a stabilit că urmează să se întoarcă în domeniul public ori privat al municipiului Constanța, ori al Statului Român, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
În Dosarul Retrocedărilor, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție în legătură cu retrocedarea mai multor suprafețe de teren din Constanța și Mamaia.
 
La rândul lor, numele Paraschivei Barbu, al lui Constantin Ioan Dumitru Cocăeanu (pârâții inițiali din dosar, decedați în timpul procesului), al APV Media Turism și al Nisipuri se leagă tot de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, în care Mazăre a fost condamnat la închisoare, iar Paraschiva Barbu, la trei ani cu suspendare sub supraveghere.
 
Detalii despre companiile APV Media Turism SA și Nisipuri SRL pot fi consultate în articolul

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse
 
Surse documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Constanța, Înalta Curte de Casație și Justiție a României
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii