Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

ro

21 Apr, 2024 17:00 1469 Marime text
 
 
  • În februarie 2019, Înalta Curte a decis condamnarea lui Radu Mazăre, în dosarul Retrocedărilor din Constanța, la 9 ani de închisoare. 
  • Radu Ștefan Mazăre a fost adus în România la jumătatea lunii mai 2019.
 
 
Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, a contestat decizia Judecătoriei Sectorul 4 Bucureşti, nr. 996/2024, din 17.04.2024, prin care i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată.
 
Contestația fostului primar al Constanței va fi trimisă spre soluționare Tribunalului București.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, la data de 17 aprilie 2024, Judecătoria Sectorului 4 București a respins cererea de liberare condiţionată formulată de Mazăre Radu Ștefan, în prezent deţinut în Penitenciarul București-Jilava, ca neîntemeiată. Instana a fixat termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită.
 
În februarie 2019, Înalta Curte a decis condamnarea lui Radu Mazăre, în dosarul Retrocedărilor din Constanța, la 9 ani de închisoare.
  
Radu Ștefan Mazăre a fost adus în România la jumătatea lunii mai 2019.
 
În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani închisoare.
 
Prin Hotărârea nr. 297/2023, din 29.06.2023, Curtea de Apel București a reconfirmat hotărârea inițială a Tribunalului Ilfov, prin care se stabilise o pedeapsă definitivă pentru fostul primar de nouă ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor la care acesta fusese condamnat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii