Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

ro

02 Apr, 2024 17:00 611 Marime text
  • Suma este solicitată în proces de către municipalitate cu titlul de daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanța la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio.
  • Judecătorii au anunțat că pronunțarea va avea loc la data de 12 aprilie 2024.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au retras pentru deliberări în procesul deschis de administrația Vergil Chițac fostului primar Radu Mazăre, fostului președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, dar și Fundației Fantasio!
 
La mijloc, este vorba despre o sumă de circa 10.000 de euro, bani pe care municipalitatea încearcă să-i recupereze, solicitând-o în proces cu titlul de daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanța la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio.
 
Dosarul are indiciativul 17254/212/2022 și a fost declinat de către magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța la Tribunal.
 
Acum, cazul se află pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, fiind, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Oana Cristina Ardeleanu.
 
Dosarul a fost judecat ieri, 1 aprilie 2024, de către magistrați, iar instanța s-a retras pentru deliberări.
 
Judecătorii au anunțat că pronunțarea soluției va avea loc la data de 12 aprilie 2024.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului în cauză, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Decizia Curții de Conturi
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în Hotărârea 279/2024 a Judecătoriei Constanța, de declinare, în cauză s-a solicitat de către municipalitate „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
 
Pârâți în cauză sunt Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, dar și Fundația Fantasio, iar reclamant este Muncipiul Constanța prin Primar.
 
Suma solicitată reprezintă aportul inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, banii fiind solicitați în urma deciziei Curții de Conturi nr. 23/2019.
 
Prin Decizia Curții de Conturi 23/2019 s-a dispus ca municipalitatea să întreprindă toate demersurile necesare recuperării sumei de 50.000 de lei pe care municipalitatea a pus-o la bătaie pentru înființarea Fundației Fantasio.
 
Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii