Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătorea cu trenul A murit liderul nord-coreean Kim Jong-Il

ro

19 Dec, 2011 09:42 1061 Marime text

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il, în vârstă de 69 de ani, a murit sâmbătă. Informaţia a apărut azi la televiziunea de stat din Coreea de Nord, potrivit AFP. Moartea sa a fost anunţată într-un mesaj emoţional, citit la televiziunea naţională.

UPDATE:

Kim Jong-Il a murit pe 17 decembrie la ora 8:30, ora locală, a anunţat, cu lacrimi in ochi, un crainic al televiziunii de stat din Coreea de Nord.

Liderul a murit în tren, în timpul unei călătorii. Potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene 
KCNA, citate de Reuters, Kim Jong-Il a suferit un atac de cord. O autopsie efectuată duminică a confirmat cauza decesului. Liderul comunist suferise un accident vascular cerebralîin 2008.

Fiul său Kim Jong-Un a fost numit succesor, potrivit agenţiei oficiale a Coreei de Nord, care a solicitat nord-coreenilor să-l recunoască drept noul lider.

Funeraliile vor avea loc pe 28 decembrie la Phenian. Autorităţile de stat au declarat doliu naţional in perioada 17-29 decembrie.

Consiliul National de Securitate Coreea de Sud a fost sa se intalneasca luni in caz de urgenta.

La Seul, guvernul sud-coreean a decretat stare alerta, potrivit agentiei de stiri sud-coreene Yonhap. Consiliul National de Securitate va fi convocat pentru o reuniune de urgenta.

Kim Jong-il, nascut la 16 februarie 1942, a fost liderul suprem al Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) din 1994. El a fost presedintele Comisiei Nationale de Aparare, secretar general al Partidului Muncitoresc din Coreea, partidul de guvernamant din 1948, si comandantul suprem al Armatei Populare Coreene.

In aprilie 2009, Constitutia Coreei de Nord a fost modificata, iar Kim Jong Il a fost numit "lider suprem".

sursa: www.hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii