Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

ro

28 Apr, 2024 13:41 1369 Marime text
 
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Constanța, Vlad Jipa a anunțat că reprezentanții partidului SOS România, filiala Constanța au depus și le-au fost admise candidaturile pentru funcția de președinte CJ Constanța dar și lista de consilieri județeni.

Din informațiile noastre, coordonatorul filialei Constanța a SOS România, Cristian Stancovici, candidează pentru președinte CJC.

Lista de consilieri județeni este deschisă de Dănuț Tiberius Epure, fostul rector al Universității Ovidius. Tot pentru un mandat de ales județean mai candidează Ion Radu, Cristian Stancovici Cristian dar și Florian Nistor.

SOS a depus listă completă de 45 de candidați.

Din informațiile noastre, Epure deschide și lista SOS România pentru Consiliul Municipal Constanța.


Vă reamintim, pe masa judecătorilor constănțănțeni se află două dosare în care Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, are calitatea de reclamant, iar Universitatea  „Ovidius” din Constanța cea de pârât.

Fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța cere, în instanță, anularea unui act administrativ și suspendarea executării actului administrativ.  

În ambele spețe, Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a dat în judecată instutuția de învățământ superior.

Pe data de 28 februarie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal au fost înregistrate dosarele nr. 1305/118/2024 și nr. 1304/118/2024.

Dosarul 1305/118/2024 are ca obiect - anulare act administrativ, iar dosarul nr. 1304/118/2024 - suspendare executare act administrativ. Ambele dosare sunt pe fond. Danut Tiberius Epure este reclamat, iar Universitatea Ovidius Constanța – pârât.

Reamintim că prin decizia penală nr. 1687 din 10.12.2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea lui Epure Tiberius Dănuț, fost rector al Universității „Ovidius” din Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de rector la orice instituție de învățământ, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii