Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

ro

25 Apr, 2024 14:03 771 Marime text






Dr. Cătălin Grasa, vicepreședintele PSD Constanța este candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Acesta a vorbit la ZIUA LIVE, despre politicile sanitare de la nivel local, motivele pentru care a intrat în această competiție, atuurile sale și a prezentat și o parte din proiectele pe care vrea să le implementeze dacă va câștiga președinția Consiliului Județean Constanța.
 

 
Principalele declarații pe scurt:


Legat de Consiliul Județean Constanța toată lumea admite direct sau indirect faptul că acest județ este unul bolnav. Ce tehnică chirurgicală ati folosi pentru a-l vindeca?

„A fost o propunere surpriză, m-a onorat propunerea și cum sunt de 30 de ani în Spitalul Județean Constanța, am observat că am căpătat experiența necesară, care m-a făcut să intru în această bătălie. Am tras concluzia că pot face mai mult bine decât la cârma spitalului.

Dacă vorbim despre un diagnostic, județul Constanța este un bolnav cronic.

În primul rând, Infrastructura în sistemul sanitar, nu s-a întâmplat nimic vizavi de unități noi spitalicești. În zona de spitale municipale și orășenești ar putea să funcționeze mult mai bine. Pentru că atunci ar scădea presiunea pe Spitalul Județean”. a spus Cătălin Grasa.

De ce probleme v-ați lovit în relația cu președintele Consiliului Județean, în calitate de manager al spitalului?

„Pe scurt, am reușit să prind mai multe proiecte cu finanțare din partea Consiului Județean. Am primit și un RMN, Am fost ajutat și nu am pierdut echipamentele. Terminarea reabilitării Spitalului este o prioritate încă. Mai sunt secții care au nevoie de reabilitare. La nivel de blocuri operatorii, la ortopedie este un bloc modern, dar mai este loc. UPU este mică ca și dimensiuni, iar aici ar fi părculețul unde au fost puse niște containere pe timpul pandemiei, unde s-ar putea extinde. Îmi doresc finanțare pentru că avem aceeași structură îmbătrânită ca pe timpul lui Ceaușescu”, a explicat candidatul PSD.

De ce Facutatea de Medicină nu își face un spital universitar, cu fonduri europene?

„Zona de campus este foarte generoasă ca spațiu.Se poate face un spital universitar muncipal adevărat. Putem ajuta și Universitatea dar și alte proiecte, cum ar fi unul de înălțare cu amfiteatre,zone de laboratoare deasupra Facultății de Medicină. Dar e obligatoriu și necesar pentru mame și copii să meargă în secții noi", a mai afirmat medicul.

Vă luați angajamentul că dacă veți ajunge președintele CJC, locuitorii Constanței vor avea mai multă încredere să se adreseze sistemului medical în județul Constanța?

„Voi fi direct implicat în creșterea calității actului medical. De la nvel de manager de spital, acesta trebuie să aibă în vedere actul medical, iat ca imagistică să le pună la dispoziție. La o atitudine necuviincioasă, trebuie luate măsuri”, a spus Cătălin Grasa.


Ce planuri aveți pentru zona culturală, cu ce tip de bisturiu veți trata lipsa acută a infrastructurii?

„Sala Fantasio este în proces de reablitare, ar trebui terminată cât mai repede, pare sigilată cumva în acest moment. Apoi clădirea Teatrului Oleg Danovski trebuie reabilitată, clădirea este îmbătrânită.
Consiliul Județean Constanța trebuie să găsească formula pentru a dezvolta infrastructura culturală împreună cu autoritatea locală cu care trebuie să stea la aceeași masă. Trebuie extinsă și zona organizării de spectacole și a actelor de cultură, am putea face evenimente și în alte locuri. Este o mare problemă însă a locurilor de parcare pentru anumite zone. Tot pe zona culturală, ducem lipsa unui centru de conferințe. Nu avem săli de prezentare, un centru de conferință, pe care l-aș vedea tot în zona de litoral, să punem în evidență marea", a explicat candidatul PSD.

Acesta a mai vorbit și despre ce-și propune să facă în domeniul turismului, învățământului, sportului și agriculturii, toate deficitare în acest moment la capitolul dezvoltare.


Cu cine veți veni la Consiliul Județean Constanța?

„Construim echipa. Din categoria specialiști, oamenii să vină din specialitatea respectivă ca să poată să consilieze dar și să se implice direct în rezolvarea problemelor din acea specialitate”.

Ce scor vă așteptați să ia PSD în Constanța?

„Eu n-am fost deocamdată inclus într-un sondaj, vom avea unul foarte curând, însă cel mai elocvent sondaj va fi cel din 9 iunie. Eu cred că PSD va câștiga cel puțin 30% din voturi, dar vom vedea.”

În tandemul Constatinescu-Grasa cine trage mai mult?

„Tragem fiecare, și unul și celălalt, deși avem stiluri diferite, așa suntem creați”.


Dr. Cătălin Nicolae GRASA
 
Absolvent al Facultății de Medicină Generală „Carol Davila”, București (promoția 1991)
Medic primar chirurgie generală din anul 2000.
Doctor în știinte medicale din anul 2002.
 
Activitate profesională:
 
Universitatea „Ovidius" Constanța, Facultatea de Medicină Generală, din 1992 preparator universitar - în prezent Șef de Lucrări.
Director adjunct medical (2003-2004, 2011-2013), Director General (2004-2005), Director științific și cercetare (2014-2015) și Manager (2016-2020) al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei" Constanța.
Curs de management sanitar, Școala Națională de Management Sanitar (2004-2005).
Director Adjunct Medical la Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța (2008-2009).



Interviul integral poate fi urmărit aici:

 

Citește și:
Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii