Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

ro

16 Apr, 2024 15:16 715 Marime text

 
INTRO:

Claudiu Palaz a fost desemnat și candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. 

“Patru ani de incompetență au transformat județul Constanța în județul-reper pentru cea mai proastă administrație, cele mai mari rateuri în atragerea fondurilor europene, cele mai nereușite proiecte. Un exemplu de cum să ai cele mai multe ștate de plată pe numele rudelor, prietenilor și prietenilor-prietenilor, în timp ce rezultatele “admirabile” se traduc prin inexistenta investițiilor. 

Sunt convins că lecția trăita în acești ani de constănțenii care au sperat în lupii salvatori a fost una dură și am convingerea că orgoliul de constănțeni nu ne lasă să se mai repete o greșeală atât de catastrofală, cum a fost actuala conducere a CJC”, a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța la momentul desemnării în postura de candidat.

La ZIUA LIVE, am discutat cu candidatul ADU despre problemele județului Constanța și am clarificat și aspectele care țin de averea și interesele candidatului ADU la președinția Consiliului Județean Constanța.




Interviul integral poate fi urmărit în VIDEO de mai jos:



De candidează din nou Palaz?

Pentru că mi se pare normal ca experiența administrativă pe care am acumulat-o poate aduce un plus în județul acesta. Am ocupat funcții cu responsabilitate în județ, am avut de–a face cu coordonarea județului. Mi se pare că funcția mi se potrivește mănușă. 

Palaz vorbește și despre ce a contat în desemnarea lui ca și candidat la președinția CJ Constanța.

Ca în orice negociere politică, la desemnare au contat atuurile fiecărui candidat. Faptul că am vechime în administrația, a contat în desemnarea mea la președinția CJ Constanța.
 
Sun un om politic care am asumat niște candidaturi de-a lungul timpului. Ești un om politic, nu poți să stai ascuns.
 
Pot spune că e ultima candidatură la nivel local, a spus Claudiu Palaz  la ZIUA LIVE. 
 

Palaz spune că patru ani de incompetență au transformat județul Constanța în județul-reper pentru cea mai proastă administrație.

Astăzi ar fi avut mai multe proiecte făcute. Am fost oponent vehement al lui Mihai Lupu. Sunt genul de om, care dacă văd un om căzut...nu mai lovesc în el. Lupu a fost trădat, cum am fost trădat și eu. Am considerat că de atunci, domnul Lupu va avea o problemă, a mai punctat candidatul la CJ Constanța. 

 La ora asta nu avem nimic. Nu sunt proiecte. Eu cred că un om politic cu funcție în administrație, poți lua de mână un cețătean și să îi spui că un anumit lucru e făcut de tine.

Dacă aș fi fost vicepreședinte, lucrurile deja curgeau. Mai sunt o groază de proiecte deja rămase. Pasarela din Mamaia zace îngropată în nisip. 

Ce s-ar schimba în modul de funcționare al instituțiilor cu Palaz președinte CJ?

Președintele nu a știut să-și alegă oamenii. Trebuie să știe cu ce echipă vine. Mie nu mi s-a întâmplat.
 
În 2020, aparatul CJ era saturat. Va fi o restructurare clară! Mulți angajați sunt ineficienți și angajati pe recomandările PNL-ului. Poate sunt persoane eficiente angajate, nu neg. Nu va fi ADU un soi de AJOFM! În ceea ce mă privește pe mine, nu!  Nu înseamna că dacă cureți instituția de personal ineficient, nu angajezi. Cel care va fi angajat, va fi eficient, a mai punctat Palaz. 

La ZIUA LIVE, Claudiu Palaz a vorbit și despre atmosfera din CJ și despre atitudinea pe care trebuie să o aibă președintele CJ în raport cu funcționarii publici. 

Funcționarul public, dacă nu ști ce și cum să îi ceri.. se crează o anumita atmosferă tensionantă. Trebuie să fii inventiv. Fără viziune... nu ai ce căuta acolo!

Altfel, te-ai dus doar pentru secretară, telefon și mașină. Dacă tu ca manager principal, tu știi cum să te porti cu funcționarii, acesta e meritul, de a reuși să câștigi respectul și loialitatea funcționarului. Dacă nu îi creezi un mediu relaxant la locul de muncă, omul nu va avea eficiență.

A fost suplimentată ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de mâine cu un proiect de hotărâre.

Acesta vizează retragerea Unității Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului.  Proiectul este inițiat de președintele CJC, Mihai Lupu.

 Mâine voi vota pentru ieșirea județului Constanța din ADD, a punctat Palaz.

Sunt localități fără inftrastructură in județul Constanța, din păcate.  

E bătaie de joc să mă duc la acei oameni și să mă duc să le zic, o să le trag gaze, dupa patru mandate. Saracii oameni sunt disperați. O să creadă că îmi bat joc de ei. Încerc să ducem promisiunile politice la un nivel realist, a mai precizat Palaz.  

Palaz a adus în discuția modalitatea de finalizarea lucrărilor în perioada acestuia. 

Eu vin cu propuneri pentru lucruri pe care știu să le duc la capăt. A funcționat modalitatea de desfășurarea lucrărilor în perioada în care am fost eu.

Drumuri și Poduri SA este un alt subiect despre care Palaz a vorbit la ZIUA LIVE.

 Atâta timp cât acel CA și-ar fi făcut treaba, lucrurile ar fi stat altfel. Nu are cum să nu se lase cu plângeri. Un control eficient al Curții de Conturi la Regie se va lăsa cu dosare penale. Cineva trebuie să ia măsuri.

 Dacă am fi avut un control eficient, lucrurile nu mai ajungeau aici.  

Regia ar trebui păstrată. E necesară o societate a CJ pentru a reuși să faci un program de asfaltări.

Câte terenuri are Palaz?

Nu știu exact pe dinafară acum. Ne uităm în declarația de avere. Ele sunt declarate, se actualizează pe parcurs.

Nu asta e problema. Interesul declarației de avere este cu totul alta.

Cum se simte Palaz cu o declarație de avere plină? Brusc, ați devenit și oficial un om bogat!

Mă simt la fel ca înainte. Nimic nu s-a schimbat la mine. Tata a avut o situație materială bună.  Am stat cu prăinții mei in casă, firmele au fost în regulă.

Dacă voi ajunge președintele CJ, de afaceri se va ocupa băiatul meu,  o face deja de  câțiva ani.     

Un alt subiect dezbătut la ZIUA LIVE a fost turismul și extinderea activităților și în extrasezon.. Palaz a spus că este esențial să i se creeze turistului niște facilități.

Drumul care duce spre Ostrov mi se pare o axă. Începând cu bisericuțele de cretă de la Murfatlar, deasemenea. 

Interesul este de a merge spre centrul județului. Trebuie să asiguri turistului și o altă activitate. Să îi creezi un obiectiv, niște facilități, a mai spus Palaz. 

Eu cred că si localitățile pe unde trece traseul Velo trebuie să se ocupe. Trebuie puțin o coordonare. Nu e atât de simplu.

Palaz a punctat că nu se teme de nici un contracandidat la județ.

 Am intrat ca să câștigăm Primăria și Consiliul Județean. Nu mă tem de nici un contracandidat la județ. 

La CJ se aude că zarurile sunt deja aruncate și că va câștiga un anume candiat. Mai e loc de surprize?

Da! Anunți candidați au partide erodate. Eu cred că sunt din acei oameni politice care a doua zi mă pot duce la muncă și consiliul să nu simtă nici un fel de schimbare și pot dovedi că e funcțional, completează Palaz spre finalul interviului. 

Ca primar al Constanței, Palaz a anunțat că îl va vota pe Stelian Ion. 

Ca primar pentru Constanța îl voi vota pe Stelian Ion.

Ce întrebare are cetățeanul Palaz pentru candidatul la primăria Constanței, Stelian Ion?

Vreau să îl intreb dacă își va asuma proiectele făcute de Chițac sau va recunoaște dacă sunt ale lui Chițac, a conchis Palaz. 


Citește și:

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii