Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regenerarea urbană din cartierul Inel II va fi realizată de un ONG. Primăria Constanța contribuie doar cu mobilierul urban și o pistă de alergare

ro

14 Feb, 2023 00:00 2638 Marime text
  • Act for Tomorrow a primit undă verde de la Primăria Constanța să regenereze un teren pe care municipalitatea susține de ani de zile că îl va transforma într-un parc
  • În 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
  • Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren
  • În cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit
  • Proiectul pe care îl va dezvolta ONG-ul va cuprinde zone cu arbori, zone cu bănci, locuri de joacă pentru copii, o zona culturală pentru proiecții de filme, un loc pentru căței, un spațiu de sport multifuncțional, alei naturale, zone cu plante aromatice/medicinale pentru comunitate
  • Andrei Coșuleanu, președintele Asociației spune că angajamentul ONG-ului pe care il conduce este pentru următorii 5 ani în direcția înființării de zone verzi în orasul Constanța
 
 
Fondatorul asociatiei Act for Tomorrow, organizatie s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanții administrației locale și cu constănțenii care locuiesc din zona Marvimex din municipiu. Andrei Coșuleanu, a anunțat că în baza unui parteneriat, ONG-ul său a primit de la Primăria Constanța undă verde pentru dezvoltarea proiectului de regenerare urbană a terenului care urma să se transforme de ani de zile într-un parc.
 
„Din această luna pe terenul, care va avea curând și un nume, va începe transformarea. Ne-am apucam de treabă iar în următorii ani vom contribui, împreună, ca această zonă să fie una pentru comunitate și un model pentru întreaga țara”, a scris Coșuleanu pe grupul de Facebook al locuitorilor din cartierul Inel II din municipiul Constanța.
 
Acesta mai spune că în luna decembrie 2022, Asociatia Act for Tomorrow (AFT) a prelevat 5 probe de sol, care au fost analizate de Institutul Național de Cercetare -Dezvortare pentru pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului, din care rezultă că acesta este unul mediu, nu este cel mai bogat dar nici unul sarac în substanțe nutrivite și altele necesare arborilor.
 
Proiectul pe care îl va dezvolta ONG-ul va cuprinde zone cu arbori, zone cu bănci, locuri de joacă pentru copii, o zona culturală pentru proiecții de filme, un loc pentru căței, un spațiu de sport multifuncțional, alei naturale, zone cu plante aromatice/medicinale pentru comunitate.
 
Coșuleanu mai afirmă că acest proiect asumat de Asociatia Act for Tomorrrow este sprijinit de Primăria Constanța și de Consiliului Local dar și de sponsorul ONG-ului.
 
Ce se va întâmpla mai exact?
 
În luna februarie va fi pregătit terenul iar în martie vor începe plantările iar în perioada aprilie – august va avea loc campania de îngrijire a puieților plantați.
 
Proiectul va avea și o componentă culturală, în jurul construcției "Punctul Termic", iar o parte din aceasta constructie va reprezenta un ecran de proiectie pentru evenimente culturale (seri de film) pentru comunitate, o pictură murală pe unul dintre pereții de intrare din zonă.
 
În cartier se va realiza și o zona îngrădită pentru deținătorii de animale, o altă pentru colectarea deșeurilor.
 
Foarte interesant mai adaugă, Andrei Coșuleanu, angajamentul Asociației pe care o conduce este pentru următorii 5 ani în direcția înființării de zone verzi în orasul Constanța.
 
Potrivit Registrului Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Ministerul Justiției, consultat în 2022, Act for Tomorrow îl are ca președinte pe Andrei Coșuleanu iar din Consiliul Director mai fac parte Ramona Coșuleanu și George Radu Popa.
 
Asociația a fost înființată în 2018 și a derulat la Constanța alături de primăria sau de Direcția Apelor Române, mai multe acțiuni de plantare a copacilor, ecologizare și conştientizare, campania “Schimbă PET-ul cu biletul” și a realizat picturile murale de la malul mării (acele picturi ”purificatoare de aer”.
 
Vă reamintim în 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
 
Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren.
 
Consilierul local municipal PNL, Costin Avătafului spune că în cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit.
 
Citește și:

LIVE TEXT Cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul, lansată la Constanța (galerie foto+video)
 
Deșeurile de plastic distrug faună subacvatică. Campanie de protejare a speciilor de pești și păsări din Marea Neagră și din Dunăre (galerie foto)

Adevărul despre parcul pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în zona Marvimex Un consilier local susţine că mai puţin de 10 la sută din terenul de opt hectare s-ar putea transforma în parc! (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii