Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii din Tulcea, în dispozitiv, în seara de Înviere și în minivacanța de 1 Mai

ro

30 Apr, 2024 18:07 630 Marime text
Sursa foto: IJJ Tulcea






 
  • Jandarmii tulceni se vor afla în dispozitiv în seara de Înviere și se vor asigura că cetățenii vor avea zile în siguranță în minivacanța de 1 Mai și perioada Sărbătorilor Pascale, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea.
 
Conform sursei, în perioada Sfintelor Sărbători Pascale, jandarmii tulceni vor intensifica misiunile de ordine și siguranță publică pe raza municipiului și județului Tulcea, astfel încât manifestările religioase și activitățile ce vor avea loc în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță.
 
În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, executând misiuni de  menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zona lăcașurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.
 

„În noaptea de Înviere, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul oficierii slujbelor de înviere în zona lăcașurilor de cult din municipiul și județul Tulcea, Măcin și Babadag dar și pe căile de acces către acestea. În municipiu, vom fi prezenți la Catedrala Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sfânta Treime, Capela militară, Biserica Înălțarea Domnului, dar şi în zona mănăstirilor Saon, Cocoşu, Celic-Dere, Valea Teilor și Izvorul Tămăduirii”, specifică jandarmii tulceni.

 
De asemenea, vor fi asigurate măsuri de ordine și siguranță publică  în zona parcurilor şi a locurilor aglomerate, cu scopul descurajării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale și vor fi constituite subunități de intervenție care să fie în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.
 
Având în vedere că unii cetățeni doresc să-și petreacă sfârșitul de săptămână în aer liber, jandarmii recomandă respectarea prevederilor legale privind desfășurarea activităților de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii și eliminării impactului negativ asupra mediului, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

„Vă recomandăm să nu aprindeți focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii și nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător”, punctează IJJ Tulcea.

 
Pentru evitarea incidentelor nedorite, Jandarmeria Tulcea recomandă participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă să evite implicarea în conflicte, să acorde atenţie sporită obiectelor personale iar dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție.
 

„De asemenea,  recomandăm cetățenilor să manifeste răbdare și să fie atenți atât pe timpul desfășurării manifestărilor religioase, cât și pe timpul deplasării cu lumânările aprinse și să solicite imediat intervenţia jandarmilor atunci când situaţia o impune.
 
Jandarmeria Tulcea vă urează sărbători binecuvântate, în siguranță!”, conchide sursa menționată.

 
 
Citește și

TulceaDe Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii