Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

ro

30 Apr, 2024 17:31 597 Marime text
Sursa foto: AVR 
  • Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 7.600 bucăți mașinuțe susceptibile de a fi contrafăcute.
 
Jucăriile au o valoare totală de aproximativ 755.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina. În zilele de 29 și 30 aprilie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în Ucraina, potrivit unui comunicat al Autorității Vamale Române.
 

„Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 7.600 bucăți mașinuțe, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 755.000 lei”, se arată în comunicat.

 
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

„Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.”, spun inspectorii vamali.

 
Citește și
 Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii