Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții Uniunii Elevilor, la Consiliul Județean Constanța pe problema transportului elevilor

ro

30 Apr, 2024 20:36 636 Marime text










Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER) a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că a avut loc o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Constanța pentru a discuta asupra acordării facilităților de transport pentru elevii navetiști. 

La această întâlnire a participat și Lorena Drăgușin, președintele UER și elevă navetistă.

În data de 24 aprilie 2024, a avut loc o ședință publică a Consiliului Județean Constanța, pentru a discuta asupra proiectelor de pe ordinea de zi. Între acestea se afla și Proiectul de Hotărâre nr. 81/2024 privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de transport judetean de persoane prin curse regulate în județul Constanţa - LOT 3: GRUPA 03, pentru procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedura concurențială de ofertare.
 

„Uniunea Elevilor Reprezentanți a transmis amendamente cu privire la acesta, astfel încât elevii navetiști să beneficieze LEGAL de dreptul lor la transport gratuit.”, se arată în comunicatul remis.


La ședința Consiliului Județean Constanța a participat Lorena Drăgușin, președinta Uniunii Elevilor Reprezentanți și elevă navetistă, pentru a explica de ce proiectul Consiliului Județean Constanța e contrar legii. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a propus ca proiectul să fie adoptat în forma prezentată, cu asumarea de către conducerea instituției, ca acest proiect să fie reluat într-o ședință extraordinară pentru ca aparatul de specialitate să analizeze amendamentele prezentate de către elevi, conform sursei citate.

Astăzi, 30 aprilie 2024, a avut loc o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Constanța, la care au fost invitați și membrii Uniunii Elevilor Reprezentanți, pentru a discuta despre acordarea facilităților din bugetul județului pentru transportul elevilor.
 

„La întâlnire nu au participat consilierii județeni, aceștia nefiind convocați. Lorena Drăgușin a susținut faptul că autoritatea contractantă este singura competentă să plătească compensațiile către operatorii de transport, conform Legii Învățământului Preuniversitar, Legii nr. 92/2007 și Regulamentului 1370/2007. De asemenea, în acest sens s-au exprimat și ANRSC și Consiliul Concurenței”, conchid reprezentanții UER.




Citește și
CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii