Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile ISU Delta Tulcea în contextul minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

ro

30 Apr, 2024 18:55 566 Marime text
Sursa foto: ISU Delta Tulcea 
  • Această săptămână este marcată de evenimente importante atât pe plan religios, când creștinii vor sărbători Sfintele Sărbători Pascale, cât și pe plan social cu ocazia Zilei de 1 Mai.
 
Aceste evenimente reprezintă un prilej de bucurie, iar clipele minunate petrecute în familie nu trebuie umbrite de evenimente tragice.
 

„Pentru noi, pompierii, asigurarea unui climat de siguranță și prevenire a unor evenimente care vă pot strica buna dispoziție, răman obiectivele principale și în această perioadă. Astfel, peste 70 de pompieri tulceni ce încadrează mijloace tehnice auto și navale vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților!, transmite ISU Delta Tulcea.
 

Cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase, salvatorii tulceni recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor inflamabile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele aprinse și nesupravegheate.
 

„În lăcașurile de cult trebuie să se menţină uşile de acces în poziţie deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.
Odată ce ajungeți acasă cu sfânta lumină, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate!”, recomandă pompierii tulceni.

 
De asemenea, în această minivacanță, tot mai multe persoane vor dori să petreacă sărbătorile în aer liber, desfășurând activități de agrement. Pentru a fi în siguranță, vă recomandâm să respectați câteva măsuri simple, dar esențiale:

-         Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
-         Prepararea hranei în zonele de agrement se va face numai în locuri special amenajate;
-         Păstrați întotdeauna langă grătar un recipient cu apă în cazul în care focul scapă de sub control;
-         La plecare, stingeți întotdeauna focul și acoperiți jarul cu pământ.
 

„Pentru cei care doresc să se relaxeze pe malul apei, vă recomandăm să supravegheați îndeaproape copiii, iar atunci când vă urcați în ambarcațiuni să utilizați obligatoriu vesta de salvare! De asemenea, este interzis scăldatul în locuri neamenajate.
 
În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exactă.”, punctează salvatorii ISU Delta Tulcea.
 

 
Citește și
  
 Jandarmii din Tulcea, în dispozitiv, în seara de Înviere și în minivacanța de 1 Mai
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii