Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

ro

24 Apr, 2024 17:00 541 Marime text
⦁ Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de elaborare documentații tehnico-economice faza Studiu de Prefezabilitate (SPF) pentru „Realizarea de infrastructură spitalicească publică nouă cu deservire regională"
⦁ Valoarea estimată este de 270.000 lei
⦁ Președintelele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit în 2022 într-o conferință de presă despre viitorul spital regional și anunța atunci că sursa de finanțare va fi creditul guvernamental
⦁ Tot atunci s-a menționat că investiția s-ar putea realiza pe un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța
⦁ În aceeași lună, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța
⦁ La nivelul județului Constanța sunt aproximativ 1400 paturi pentru asistență medicală la un număr de 728.000 locuitori, la care se adaugă impactul turistic semnificativ în sezonul estival și tranzitul portuar în continuă creștere



Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de elaborare documentații tehnico-economice faza Studiu de Prefezabilitate (SPF) pentru „Realizarea de infrastructură spitalicească publică nouă cu deservire regională".

Valoarea estimată este de 270.000 lei.

Obiectul prezentei achiziții publice este reprezentat de serviciile de elaborare a unei documentații tehnico-economice faza Studiu de Prefezabilitate (SPF) în conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016 actualizată, care include un Studiu de oportunitate a investiției care să conțină în mod obligatoriu o analiză de diagnostic, inclusiv o analiză juridică privind posibilitatea realizării unui spital regional versus spital județean; o previziune/estimare financiară raportată la situația existentă la nivelul județului Constanța cât și la nivel de regiune însoțită de o analiză SWOT - recomandări pentru realizarea etapelor următoare din punct de vedere tehnic, economic, administrativ și juridic; elaborare Temă de Proiectare și Notă Conceptuală (documente inițiale în baza informaţiilor deţinute la momentul realizării); alte documentații complete/studii necesare pentru realizarea investiției, ca de exemplu documentațiile în vederea obținerii Certificatelor de Urbanism (CU construire și CU demolare), după caz, în funcție de condiționările Primăriei Municipiului Constanța (PMC); realizare studii de teren - studiu geotehnic ; realizare studii de teren - studiu topografic vizat OCPI; studiului de prefezabilitate (SPF) propriu-zis care va îngloba și dezvolta / detalia toate cerințele, specificațiile și recomandările de ordin tehnic, economic, administrativ și juridic cuprinse în cadrul Studiului de Oportunitate cât și în cadrul Temei de Proiectare și Notei Conceptuale.
Documentațiile furnizate trebuie să permită ulterior Beneficiarului să demareze următoarele faze de proiectare (SF, DTAC, PT/DDE) având la bază premise clare aferente unor paliere precum: tehnic (funcționalități, accesibilitate, dotări etc.), economic, juridic și administrativ, astfel încât edificarea unei noi infrastructuri spitalicești publice cu deservire regională să fie realizabilă din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate şi siguranţă şi în conformitate cu legislaţia, standardele şi reglementările tehnice și medicale în vigoare, conform specificațiilor tehnice și documentelor anexate prezentei invitații.

Prestatorul va preda documentaţia tehnico-economică în două exemplare tipărite, un exemplar electronic complet cu ştampile şi semnături și un exemplar al documentației în format editabil. Documentaţia tehnico-economică faza Studiu de Prefezabilitate (SPF), în integralitatea ei, se va recepţiona în baza unei adrese de înaintare / proces verbal din partea Prestatorului iar ulterior obţinerii avizului favorabil al Comisiei Tehnico – Economice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa se va întocmi un Proces – Verbal de Predare – Primire Cantitativă şi Calitativă.

Pot participa toţi operatorii economici interesaţi indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP.

Termenul limită de depunere a ofertelor:25.04.2024, ora 12:00. Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele la adresa de e-mail licitatii@cjc.ro sau o vor depune, în plic la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, B-dul Tomis nr. 51, Municipiul Constanţa cu Scrisoarea de înaintare.

Criterul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Durata contractului: Contractul de achiziţie publică intră în vigoare după data semnării şi înregistrării acestuia de către ambele părţi (după constituirea garanției de bună execuție) şi se finalizează la data îndeplinirii tuturor obligaţiilor contractuale.

Termenul de prestare a serviciilor este de 6 luni, începând cu data menţionată în ordinul de începere.

Vă reamintim, președintelele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit în 2022 într-o conferință de presă despre viitorul spital regional și anunța atunci că sursa de finanțare va fi creditul guvernamental.

Tot atunci s-a menționat că investiția s-ar putea realiza pe un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța.

În aceeași lună, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța.

Facem precizarea că la nivelul județului Constanța sunt aproximativ 1400 paturi pentru asistență medicală la un număr de 728.000 locuitori, la care se adaugă impactul turistic semnificativ în sezonul estival și tranzitul portuar în continuă creștere.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii