Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a Nunțiului Apostolic agreat în România, Giampiero Gloder

ro

30 Apr, 2024 13:51 291 Marime text
30 aprilie 2024
 
Comunicat de presă
Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a Nunțiului Apostolic agreat în România, Giampiero Gloder
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit marți, 30 aprilie 2024, pe Nunțiul Apostolic agreat la București, Giampiero Gloder, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Ministrul Luminița Odobescu a evidențiat relațiile foarte bune dintre România și Sfântul Scaun, precum și dialogul bilateral solid, reflectat, cel mai recent, la 15 februarie 2024, de audiența acordată, la Vatican, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, și de întrevederea înaltului demnitar român cu Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.
Oficialul român a subliniat că vizita apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România, în anul 2019, a reprezentat un moment de referință în istoria relației bilaterale. În context, a reamintit, totodată, însemnătatea specială a vizitei istorice a Papei Ioan Paul al II-lea în România, în urmă cu 25 de ani.
Șeful diplomației române i-a transmis succes noului Nunțiu Apostolic în îndeplinirea mandatului său, în beneficiul consolidării relațiilor între România și Sfântul Scaun, precum și pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două state la nivel internațional. De asemenea, l-a asigurat cu privire la întreg sprijinul autorităților române în îndeplinirea misiunii încredințate acestuia, inclusiv în viitoarea sa calitate de decan al Corpului diplomatic acreditat în România.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii