Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

ro

01 Apr, 2024 17:00 827 Marime text
  • Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre nr. 152 privind modificarea și completarea HCL nr. 302/2017 privind acordarea de facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, cu modificările și completările ulterioare
  • Propunerea de modificare și completare a HCL nr. 302/2017 a venit din partea Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sucursala Constanța care a solicitat municipalității ca veteranii din teatrele de operații să facă parte din categoria de persoane beneficiare de facilități la transportul public de călători
  • Asociația s-a angajat să întocmească un centralizator cu această categorie de beneficiari pe care să îl transmită societății CT BUS SA
  • La nivelul Constanței mai sunt în viață 5 veterani din al doilea război mondial iar numărul veteranilor din teatrele de operații se ridică la aproximativ 200 de persoane

     
 
 
 
Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre nr. 152 privind modificarea și completarea HCL nr. 302/2017 privind acordarea de facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, cu modificările și completările ulterioare.
 
Modificările au vizat mai multe prevederi ale hotărârii adoptate în urmă cu 7 ani. Astfel, printre noii beneficiari ai transportului în comun gratuit sunt titularii și membrii familiilor acestora (adulți și copii cu vârsta de peste 7 ani), beneficiari ai prevederilor Legii privind venitul minim de incluziune dar și veterani din teatrele de operații – personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații în afara teritoriului statului român desfășurate în teatre de operații/zone de misiuni, care îndeplinește criteriile prevăzute de Legea 168/2020, ca formă de recunoaștere și apreciere a serviciului lor în armată, dar și ca un mod practic de a facilita acestora accesul la diferite servicii și activități esențiale.


Propunerea de modificare și completare a HCL nr. 302/2017 a venit din partea Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sucursala Constanța care a solicitat municipalității ca veteranii din teatrele de operații să facă parte din categoria de persoane beneficiare de facilități la transportul public de călători.
 
Asociația s-a angajat să întocmească un centralizator cu această categorie de beneficiari pe care să îl transmită societății CT BUS SA.
 
Potrivit președintelui Asociației, Cristian Crăciun, la nivelul Constanței mai sunt în viață 5 veterani din al doilea război mondial iar numărul veteranilor din teatrele de operații se ridică la aproximativ 200 de persoane.

De facilități la transportul public de călători mai beneficiază și elevii orfani sau proveniți din casele de copii; elevii cu cerințe educaționale speciale; studenții orfani sau proveniți din casele de copii; elevii care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; elevii cu domiciliul în municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, din afara municipiului Constanța, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din municipiul Constanța, în vârstă de până la 26 de ani, indiferent de domiciliu; studenții cu domiciliul în municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara municipiului Constanța, în vârstă de până la 26 de ani, personalul didcatic și nedidactic încadrat în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din municipiul Constanța, indiferent de domiciliu; personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din afara municipiului Constanța, veteranii și văduvele de război; luptătorii pentru victoria Revoluției din 1989; persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav), pe perioada valabilității certificatului de handicap precum și asistenții personali al persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora.
 






PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Consilierii locali au aprobat noi facilităţi privind transportul în comun în municipiul Constanţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii