Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funeriu “Este pentru prima dată când elevii de liceu şi-au câştigat diploma de absolvire prin muncă”

ro

04 Jul, 2011 14:43 1265 Marime text

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat astăzi, după afişarea rezultatelor parţiale foarte slabe de la bacalaureat, că este pentru prima dată când elevii de liceu şi-au câştigat diploma de absolvire prin muncă. "Îi felicit pe cei 65 de elevi care au obţinut nota 10 la bacalaureat, asta demonstrează că se poate. Din acest motiv, Ministerul Educaţiei a decis să organizeze, la Bucureşti, o ceremonie de premiere a tinerilor. Cei care nu au reuşit la bacalaureat în sesiunea din iulie se vor duce din nou la exmen în toamnă. Nu mă aştept la scăderea standardelor", a spus Daniel Funeriu. "Rezultatele de la bacalaureatul din acest an ne-a arătat că România este la răscruce. Naţiunea trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor oneşti sau dacă încurajează şmecheria sau superficialitatea. Am demonstrat prin fapte că angajamentul nostru este să schimbăm România. Vrem o Românie sigură pe ea. A venit momentul să schimbăm România, să schimbăm atitudini, a venit momentul să schimbăm comportamentul, să schimbăm mentalităţi fundamentate în 20 de ani de interese obscure în educaţie", a completat oficialul.

Mai puţin de 50% dintre candidaţi au luat bacalaureatul anul acesta. Promovabilitatea după centralizarea tuturor rezultatelor este de 44, 47%. Profesorii spun că este cel mai slab procent de promovabilitate din ultimele două decenii.

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi consideră că rezultate slabe de la bacalaureat au fost cauzate de atitudinea autorităţilor de discreditare a cadrelor didactice şi a elevilor, dar şi de lipsa măsurilor care să conducă la îmbunătăţirea procesului instructiv-educativ. Copiii sunt produsul acestui sistem de educaţie hulit de insuşi ministrul Educaţiei!, susţine fededaţia. Potrivit acesteia, posibilităţile de fraudă ar fi trebuit eliminate discret, fără a stresa copiii şi fără ca aceştia să fie trataţi din start ca infractori.

Sursa: www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii