Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

ro

26 Apr, 2024 20:28 769 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea
 
  • Peste o mie de copii au fost prezenți, astăzi, pe platforma Aeroportului „Delta Dunării“ Tulcea, acolo unde a avut loc, în premieră pentru Tulcea, Ziua Porților Deschise. Cei mici au aflat mai multe detalii despre ceea ce înseamnă accesul și siguranța pe aeroport, au trecut prin filtrele de control, au aflat care sunt documentele de călătorie și au pornit într-o aventură de neuitat.
 

„Pe platforma aeroportului au verificat de aproape elicopterul militar, au urcat în mașinile de pompieri, s-au distrat probând haina militară, și-au luat amprentele și au socializat cu câinii Jandarmeriei Române”, potrivit unui anunț pe Facebook al Consiliului Județean Tulcea .

 
Cei prezenți pe aeroport în jurul orei 13,.30 au fost martori ai unei demonstrații inedite oferite de salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea, care le-au arătat cum se intervine pentru descarcerarea unei persoane rănite.
 
De asemenea, piloții au oferit un scurt spectacol demonstrativ atunci când au aterizat pe aeroportul tulcean.
 
Evenimentul s-a încheiat cu un senzațional show aviatic, momentul mult așteptat al zilei: avioanele Aeroclubului Român au desenat pe cer și au impresionat publicul prezent la închiderea Zilei Porților Deschise la Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea.
 
Mii de tulceni au admirat spectacolul în aer oferit de Hawks of Romania, dar și de parașutiști care au adus la sol steagul României.
 

„Este pentru prima dată când pe aeroportul din Tulcea se organizează această zi specială, Ziua Porților Deschise la aeroport, dar ne dorim să o permanentizăm, pentru că noi și copiii noștri avem dreptul de a ne bucura de ceea ce avem și de ceea ce ne poate oferi județul nostru. Sunt ani în care au fost investite sume aici, au fost patru proiecte pentru ca aeroportul să arate cum arată astăzi. Au fost, în total, șase ani de muncă, de eforturi susținute pentru identificarea fondurilor necesare pentru materializarea acestor proiecte“, a declarat în deschiderea show-ului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
 

La rândul său, președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Tulcea, Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a vorbit despre importanța investiției în aeroportul tulcean:
 

„Avem datoria, cât suntem în funcții publice, să lăsam ceva și generațiilor viitoare. Nu trebuie să privim numai în prezent. Un prezent fără viitor nu înseamnă nimic. Eu cred că tărie că această investiție își va arăta, în curând, adevărata valoare“.


 
Citește și
 
Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea! Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic şi paraşutism
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii