Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În spitalele din București mai sunt 23 de răniţi la ”Colectiv”. Trei în stare critică

ro

10 Dec, 2015 21:16 750 Marime text
 
Ministerul Sănătății a anunțat, astăzi, că în spitalele din București mai sunt internate 23 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv. Dintre aceștia, trei sunt în stare critică. La Spitalul de Arşi sunt cinci pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - cinci, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul Elias - doi, la Spitalul Militar Central - patru, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - trei şi la Institutul "C.C. Iliescu" - un pacient.
 
De asemenea, alţi aproape 30 de pacienţi sunt spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel şi Germania.
 
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), 59 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală, au fost externaţi. Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat în Marea Britanie, câte doi în Germania şi Olanda şi câte unul în Israel şi Austria. În clinicile din străinătate mai sunt internaţi 29 de pacienţi români.
 
Potrivit celor de la MS, în spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, în Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care trei au decedat, ceilalţi şase pacienţi fiind în stare stabilă. În Olanda au fost transferate opt persoane, însă două dintre acestea au decedat, ceilalţi şase pacienţi fiind în stare stabilă.
 
În Israel au fost internate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind în stare stabilă. În Austria au fost transferate cinci persoane, dintre care patru sunt în stare stabilă, iar una a decedat. La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi, dintre care doi au decedat, doi sunt în stare stabilă şi unul cu evoluţie incertă. În Norvegia a fost transferat un rănit în incendiul din Colectiv, acesta fiind externat în stare stabilă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii