Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

ro

31 Dec, 2023 08:27 942 Marime text
 foto: Pexels Cu fiecare trecere a ultimei zile a anului, lumea întreagă se angajează într-o retrospecție colectivă, rememorând succese, înfrângeri, și momente cheie care au definit anul în curs. Anul 2023, cu toatele provocările și bucuriile sale, a ajuns la final, pregătindu-ne pentru un capitol nou și nelimitat.

Tradițiile și superstițiile pentru 31 decembrie pot varia în funcție de cultură și regiune.


Iată câteva tradiții și superstiții comune asociate cu sfârșitul anului:

Multe culturi sărbătoresc trecerea în noul an cu petreceri festive, artificii și bucurie. Este o tradiție să petreci în compania prietenilor și familiei la miezul nopții pentru a marca începutul noului an.

n unele culturi, există tradiția de a consuma alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul. De exemplu, în unele țări, mâncarea tradițională pentru Revelion include leguminoase (mazăre, linte) care simbolizează bani și prosperitate.

Conform unei superstiții, este considerat norocos să călătorești în jurul casei cu un bagaj gol în noaptea de Revelion. Se spune că acest obicei aduce călătorii pline de aventuri și experiențe noi în noul an.

Mulți consideră că este important să înceapă noul an cu o casă curată și ordonată. Se spune că astfel vei scăpa de energia negativă și vei face loc pentru lucruri noi și bune în viața ta.

Artificiile sunt adesea folosite pentru a alunga spiritele rele și pentru a sărbători începutul unui nou capitol. Este o tradiție să urmărești focurile de artificii în noaptea de Revelion.

 În unele locuri, oamenii obișnuiesc să se scalde în apa rece în dimineața de 1 ianuarie pentru a se curăța de rele și a începe noul an proaspăt.



Citește și:

Revelion 2024Idei de decoruri pentru o seară de Revelion elegantă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii