Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

ro

17 Apr, 2024 17:00 558 Marime text
  • La acţiunea organizată, începând cu ora 19,00, de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" au fost prezenţi şi membri şi apropiaţi ai familiei lui Sebastian Olariu
 
Circula pe rețelele de socializare o imagine cu tatăl lui Sebi, unul din tinerii care și-a pierdut viața în urma tragicului accident de la 2 Mai, județul Constanța, după ce au fost loviți de mașina condusă de Vlad Pascu.
 
Proteste au fost în toată țara, iar cei care au ieșit în țară cer un protest echitabil, să se facă dreptate pentru liniștea familiilor care și-au îngropat copiii.
 
Recunosc că m-a mișcat foarte mult imaginile din ultimele săptămâni, cu familia la procesele de la Mangalia, iar empatia a culminat cu imaginea din centrul Capitalei, cu tatăl lui Sebi. Câteva sute de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Victoriei la un protest organizat faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai.
 
La acţiunea organizată, începând cu ora 19,00, de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" au fost prezenţi şi membri şi apropiaţi ai familiei lui Sebastian Olariu, tânărul decedat în accident. Participanţii la protest au purtat haine albe în semn de omagiu pentru tinerii ale căror vieţi s-au stins în accidentul de la 2 Mai.
 
"Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate", "Justiţie egală pentru toată lumea", "Dacă erau copiii voştri?", "Corupţia ucide", "Decizia de azi, consecinţa de mâine", "Vlad Pascu trebuie să primească închisoare pe viaţă", "Dorim să nu ne fie frică în propria ţară", "Greşeala se plăteşte", "Luptă pentru viitor" - sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele afişate de participanţii la protest.
 
Citește și
 
CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii