Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă să fie ținta deepfake-urilor

ro

17 Apr, 2024 18:53 608 Marime text




Sursa foto: Facebook/ Ministerul Energiei




Ministerul Energiei atrage atenția asupra faptului că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este iar ținta unei noi tentative de înșelăciune prin  folosirea frauduloasă a imaginii și numelui acestuia.
 

„Atragem atenția cu privire la o nouă tentativă de înșelăciune care folosește imaginea și numele a Ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Recent, am identificat o pagină falsă care promite câștiguri uriașe peste noapte în schimbul unei sume de bani investite”, anunță ministerul pe pagina sa de Facebook.

 
Instituția susține că, în plus, că este folosită până și o semnătură falsă a lui Burduja pentru a induce în eroare populația.
 

„Mai grav, această pagină conține și o semnătură falsă a ministrului.
Vă asigurăm că acea semnătură nu este reală și nu reprezintă avizul Ministrului Energiei. Recomandăm tuturor să fie extrem de vigilenți în fața acestor acte de înșelăciune și să raporteze imediat paginile de acest gen platformelor corespunzătoare”, precizează ministerul.

 
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va formula și de această dată o plângere penală la DIICOT împotriva persoanelor care au creat și publicat pe internet acest conținut înșelător și fals, potrivit anunțului.
 
Citește și
Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii