Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

ro

17 Apr, 2024 20:08 548 Marime text
Sursa foto: Facebook/ MNIR



 
  • Muzeul Național de Istorie este partener, alături de Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României și de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, în cadrul proiectului expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de Banca Națională a României – Muzeul Băncii Naționale a României.
 
Expoziția, dedicată celebrării bicentenarului nașterii eroului ardelean, se va deschide astăzi, 17 aprilie a.c., la Palatul BNR, potrivit unui anunț al Muzeului Național de Istorie a României (MNIR).
 

„Printre exponatele de mare valoare istorică, documentară și artistică expuse se află și trei bunuri culturale excepționale din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României. Este vorba despre portretul lui Avram Iancu semnat de către Mișu Popp, expus în premieră, cu această ocazie, după restaurare, portretul lui Simeon Balint, realizat de către Barbu Iscovescu în 1848 și Tunul „Decebal” ce a aparținut formațiunilor militare conduse de Avram Iancu”, precizează MNIR.

 
Expoziția este deschisă în perioada 17 aprilie – 17 mai 2024, la sediul Muzeului BNR din strada Lipscani nr. 25.
 
Citește și
Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii