Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări În contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost implementat un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate (eDAC)

ro

17 Apr, 2024 09:16 343 Marime text
Știre de presă                                                                                              București, 17 aprilie 2024
                                                                                                                          
                                                                                                                                                 
 
VERIFICĂRI ÎN APLICAȚIA EDAC EFECTUATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ: UN BĂRBAT DIN CANADA A FOST DEPISTAT ÎN ȘEDERE ILEGALĂ
 
Începând cu data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost implementat un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate (eDAC). Zeci de persoane au fost verificate de polițiștii de imigrări din Timiș.
 
În perioada 31 martie - 16 aprilie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.
 
În acest context, polițiștii de imigrări au verificat prin aplicația eDAC 30 de persoane.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat din Canada care se afla în ședere ilegală.
 
Acesta a intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara noastră și nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea dreptului de ședere.
 
Pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.
 
De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 3 ani.
 
Reamintim că prin intermediul aplicației, polițiștii de imigrări din structurile operative realizează ușor verificările în teren, iar în cazul în care sunt depistate persoane urmărite, dispărute, autovehicule furate, ori alte situații, vor fi dispuse măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.
 
 
 
BIROUL INFORMARE ȘI  RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii