Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

17 Apr, 2024 10:07 287 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 din 17 aprilie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, 16 aprilie, pompierii salvatori au gestionat peste 1.700 de solicitări primite din partea populației. Cele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Dâmbovița, Argeș, Prahova, Mureș, Cluj și Brașov.
 
În acest interval de timp, echipajele SMURD au efectuat cele mai multe misiuni, peste 80% din totalul intervențiilor, în urma cărora 1.412 persoane au fost asistate medical.
 
Totodată, pompierii au depus un efort considerabil pentru localizarea și lichidarea celor 126 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 68 de intervenții au fost la arderi de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 300 ha de teren.
 
Pe lângă aceste misiuni, echipajele operative au intervenit și în alte 173 de acțiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără operațiuni de salvare a persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții și alte situații de urgență.
 
De asemenea, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele de salvatori, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pe lângă toate aceste situații, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 5 privind prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Harghita și Neamț, și 1 mesaj ce semnala dispariția unui minor, în județul Argeș.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, disponibila pe App Store sau Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii