Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

ro

17 Apr, 2024 20:40 1112 Marime text




La inițiativa OMD Tulcea, Primăria municipiului Tulcea organizează în perioada 26-28 aprilie 2024 prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”.
 
Evenimentul ce se va desfășura în Satul Pescăresc tradițional din județul Tulcea este unul cu accent pus pe gastronomie și nu numai.
 

„Celebrăm patrimoniul gastronomic local, promovăm educația ecologică, ne bucurăm de patrimoniul artistic, muzical și meșteșugăresc al comunităților etnice locale.
Scrumbii la grătar, scrumbii la disc, scrumbii afumate, borș de pește, crap, caras, somn sau calcan la grătar, rapane, toate bunătățile Dobrogei vor fi la festival. Nu vor lipsi baclavalele și dulciurile turcești sau tătărești, iar vinurile dobrogene ne vor însoți de la prima ediție”, afirmă organizatorii.

 
Muzica este asigurată de Taraf de Caliu (în formulă completă), Corina Sirghi & Taraful Jean Americanu, Mădălina Pavăl Orchestra, Zagăn (trupă locală de rock lipovenesc), alți tineri artiști locali.
 
De asemenea, vor avea loc și ateliere de creație și ecologie pentru copii și adulți.
 

„La casele tradiționale din Satul Pescăresc construim zmee din materiale reciclate, batem în tobe la atelierele de percuție, pictăm, ne distrăm cu baloane modelabile. Magitot, adică Magicianul Marius Drăguș, va fi printre copii, dar și pe scenă, cu numerele de magie care au cucerit publicul la Românii au Talent.”, mai adaugă sursa.

 
La Cherhanaua din Satul Pescăresc curioșii pot  afla cele mai interesante curiozități despre scrumbie și sturioni, chiar de la cercetătorii care studiază Delta Dunării. Mai sunt anunțate filme pe tematică ecologică, prezentări, discuții libere cu antropologi, arhitecți, regizori și cercetători.
 

Citește și
TulceaPlantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii