Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

17 Apr, 2024 10:26 321 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 58
124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 124 de evenimente, dintre care amintim:
 • 7 intervenții pentru stingerea incendiilor:
 • 4 de vegetație uscată, mărăciniș și deșeuri în municipiul Iași (2 incendii), localitatea Lețcani și orașul Podu Iloaiei. În urma incendiilor au fost mistuite de flăcări 20.200 mp de vegetație uscată și aproximativ 1,3 tone de deșeuri. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
 • 2 misiuni la gospodăriile cetățenești, în localitățile Vișani și Sculeni. În localitatea Vișani, cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul, în urma căruia a ars întreaga locuință. În localitatea Sculeni, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul a ars locuința în proporție de 90%. Proprietarul a fost transportat la Institutul de Psihiatrie Socola Iași.
 • 1 intervenție în municipiul Iași, bulevardul Carol I, la o explozie, urmată de incendiu. La locul solicitării au fost direcționate de urgență două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru salvări de la înălțime și o ambulanță tip B de la SAJ Iași. La sosirea forțelor de intervenție profesioniste, la locul solicitării se aflau autoevacuate  aproximativ 25 de persoane, iar o persoană de aproximativ 30 ani avea nevoie de îngrijiri medicale, deoarece prezenta arsuri la nivelul membrelor inferioare și superioare. În urma evaluării medicale, victima a fost transportată la spital. Incendiul se manifesta la un apartament de la nivelul etajului 5 cu flacără și fum. În urma acestuia au ars diferite elemente de mobilier și produse textile, iar în urma exploziei a fost afectat parțial peretele neportant din interiorul locuinței și zona balconului, explozia a avut loc în sufragerie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost explozia unei baterii urmată de incendiu.
 • 41 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
 • 1 misiune de recunoaștere în teren și activități de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării, în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • 1 intervenție pentru transportul persoanelor supraponderale.
 • 28 activități de montare a detectoarelor de incendiu și acțiuni de instruire preventivă pe raza comunei Ciurea.
 • 23 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
 • 12 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
 • 11 de activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 11 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
 • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
 • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Buletinul informativ se transmite jurnaliştilor acreditaţi pe e-mail,
se încarcă pe website-ul unităţii, şi reţelele sociale administrate de unitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii