Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaşte valorile Mircistul Ioan Ignat, aur la două ediţii ale Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada

ro

23 Jul, 2013 00:00 2496 Marime text
La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în localitatea rusă Yakutsk, începând cu 17 iulie, elevii din România au obţinut trei medalii de aur la proba de informatică, trei medalii de aur şi una de bronz la matematică, două medalii de aur şi una de argint la chimie şi o medalie de aur şi două de argint la fizică.

La fizică, Ioan Ignat, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, câştigător al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012,  a obţinut, din nou, cea mai strălucitoare medalie. La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, aflată la ediţia a 19-a, au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. În luna martie 2013, elevul Ioan Ignat a participat şi la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. La concusrul desfăşurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie 2013, Ioan Ignat de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a obţinut medalia de aur. La acestea se adaugă o medalie de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiţie organizată la Bucureşti.

Desemnat elevul anului 2011-2012

În anul şcolar 2011-2012, Ioan Ignat a fost desemnat „elevul anului” la Constanţa, fiind premiat de UPC România cu un laptop de ultimă generaţie. Ioan nu este la prima sa competiţie importantă. Tânărul are un palmares bogat de premii şi distincţii, obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. În luna octombrie 2011 s-a calificat în lotul naţional al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. În luna decembrie 2011 a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (la disciplinele fizică, chimie şi biologie). În luna martie 2012, Ioan a participat la Concursul Naţional de Fizică „Evrica", iar în lunile februarie - martie 2012 s-a calificat la olimpiadele naţionale de fizică, chimie şi matematică. În luna aprilie 2012, Ioan a adjudecat menţiune şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. În aceeaşi luna, tânărul s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. În luna mai 2012, s-a calificat şi în lotul naţional al României (la disciplina fizică) pentru Olimpiada Internaţională Pluridisiplinară Tuymaada, care a avut loc în luna iulie 2012, în Federaţia Rusă. De altfel, în Rusia, elevul Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Ignat Ioan, a obţinut premiul cel mare - medalia de aur şi locul I. Cei care l-au îndrumat şi l-au ghidat pe tărâmul cunoaşterii pe Ioan sunt: Monica Dumitru (profesor de chimie), Liliana Timofte (profesor de biologie), Gabriela Constantinescu (profesor de matematică), Ioan Florin Dobrin (profesor de fizică).

Ti-a placut articolul?

Comentarii